Büyükelçi Valiyi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Valiyi Ziyaret Etti

Büyükelçi Valiyi Ziyaret Etti

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Kuntz Çanakkale Valisi Atalık'ı Ziyaret Etti.

12.07.2010 14:34

Kuntz, ziyaret sırasında, Almanya'nın 2010 Dünya kupası yarı finalinde İspanya'ya eleneceğini tahmin eden kahin ahtapot Paul'ün İspanya'nın kupayı alacağını da bildiği yönündeki bir soru üzerine, ''Paul, yine haklı çıktı. Ancak, keşke Almanya-İspanya karşılaşmasında haklı çıkmasaydı' dedi

KAHİN AHTAPOT ZİYARETİN KONUSU OLDU

ALMANYA'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Kuntz, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete, Almanya'nın dünya kupası finallerindeki maçlarının tamamında kazanacak tarafı bilen ve kupanın sahibi olan İspanya'yı günler öncesinden tahmin eden kahin ahtapot Paul, konu oldu.

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nde, dün (Pazar) gerçekleştirilen 9. Ozanın Günü ve Homeros Okuması'na katılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Kuntz, dönüş yolunda Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık'ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Kuntz, Çanakkale'ye üçüncü gelişi olduğunu belirterek, ''Her defasında yeni özelliklerini tanıyorum. Bir ziyaretimde Anzak günü etkinliklerine katılmıştım. Bu şehir tarihi ve stratejik anlamda önemli bir yer. Doğası ve boğazı ile mükemmel bir tabii zenginliği vardır. Almanlar için, Truva Antik Kenti'nin önemli bir yeri var. Burada ilk kazaları yapan Alman arkeolog, şehrinin kalıntılarını ortaya çıkarmıştı' dedi.

Ziyaret sırasında, Almanya'nın 2010 Dünya kupası yarı finalinde İspanya'ya eleneceğini tahmin eden kahin ahtapot Paul'ün İspanya'nın kupayı alacağını da bildiği yönündeki bir soru üzerine, ''Paul, yine haklı çıktı. Ancak, keşke Almanya-İspanya karşılaşmasında haklı çıkmasaydı' dedi. Vali Atalık, ''Biz, o ahtapotu kızartıp yiyeceğiz' diye espri yapması üzerine Kuntz, ''Alman-İspanya maçında bir misafirimiz bize ahtapot salatası getirmişti. Sanırım o yanlış anlaşıldı. Ahtapot Paul tüm dünyada o kadar tanındı ki, artık ona kimse dokunamaz. Dünya kupasını kazanamadık ama Ülkemizdeki bir sualtı müzesinde yaşayan ahtapot Paul haklı çıktı' diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Atalık, Büyükelçi Kuntz'a, Çanakkale'yi anlatan bir kitap verdi. Büyükelçi Kuntz ise günün anısına Vali Atalık'a bir duvar saati hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Valiyi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement