Çad'daki Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Çad'daki Saldırılar

Çad'da polisin, 15 Haziran'da polis akademisini ve karakolu hedef alan intihar saldırılarının ardından konulan yüzü tamamen örten peçe takma yasağına uymayan kadınların peçelerini zorla çıkarttığı bildirildi.

27.06.2015 10:51

Çad'da polisin, 15 Haziran'da polis akademisini ve karakolu hedef alan intihar saldırılarının ardından konulan yüzü tamamen örten peçe takma yasağına uymayan kadınların peçelerini zorla çıkarttığı bildirildi.

Güvenlik kaynakları, polisin başkent Ndjamena'daki pazar yerinde onlarca kadının yüzünü tamamen örten peçelerine asılarak zorla çıkarttığını açıkladı.

Pazar yerinde polisin müdahalesini eleştiren satıcılardan Musa Abdel Celil, pazarın ortasında bir kadının giysilerini zorla çıkartmanın haksızlık olduğunu ifade etti.

Celil, polisin peçelerini çıkarttığı ve yarı çıplak bıraktığı kadınların çoğunun da yaşlı olduğunu kaydetti.

Başkentte 15 Haziran'da bir polis akademisini ve karakolu hedef alan intihar saldırılarında 34 kişi ölmüş, 105 kişi yaralanmıştı.

Boko Haram örgütünün düzenlediği belirtilen saldırılardan sonra güvenlik önlemi olarak ülkede yüzü tamamen örten peçeye de yasak getirilmişti.

Bazı bölge ülkelerinin de desteğiyle Ocak ayından bu yana 5 bin askerle Boko Haram'a yönelik operasyonlar düzenleyen Çad'ın başkenti, ilk kez bu kadar kanlı saldırılara sahne olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çad'daki Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement