Çanakkale 2 Sağlık Bakanı´Ndan Çanakkale'ye Hastane Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale 2 Sağlık Bakanı´Ndan Çanakkale'ye Hastane Müjdesi

Çanakkale 2 Sağlık Bakanı´Ndan Çanakkale\'ye Hastane Müjdesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 Temmuz'da Aile Hekimliği'ne Geçecek Olan Çanakkale'ye Yeni Bir Devlet Hastanesi Yapılacağı Müjdesi Verdi.

12.06.2010 12:57

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 12 Temmuz'da Aile Hekimliği'ne geçecek olan Çanakkale'ye yeni bir devlet hastanesi yapılacağı müjdesi verdi.

Bakan Akdağ, bir dizi temas ve incelemede bulunmak için geldiği Çanakkale'de programına Vali Abdülkadir Atalık'ı makamında ziyaret ederek başladı. Akdağ, Atalık'ın, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptığı dönemde sağlıkta dönüşüm programına büyük katkılar sağladığını belirtti. Sağlıkta dönüşüm programının hayata geçirilmesi için son birkaç yılının uykusuz geçtiğini ifade eden Akdağ, ''İllerimizde sağlıkta dönüşüm programının nereye geldiğini tespit etmek üzere değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Çanakkale'de de bu toplantılardan birini gerçekleştireceğiz. Ayrıca kentteki sağlık personeliyle de bir toplantı yapacağız. Bu, sağlık personelimizin geri bildirimini doğrudan kendi bakanına yapmasını kolaylaştıran ve benim çok yararlı bulduğum toplantı olacak' dedi.

Çanakkale'ye verdikleri sözlerin büyük çoğunluğunu yerine getirdiklerini, özellikle ambulans helikopterlerden birini kentte konuşlandırdıklarını belirten Akdağ, ''Şimdi önümüzde sağlıkta dönüşümü tamamlamak açısından gerçekleştirilecek önemli işler var. Çanakkale'de aile hekimliği kuraları çekildi. Temmuz ayı içinde başlayacak. Bu arada Çanakkale'ye mutlaka yeni bir hastane yapmak istiyoruz. Mevcut hastanelerde iyileştirmeler yaptık. Ancak elimizdeki binalarda bundan daha fazlasını yapmak mümkün değil. Onun için yeni bir hastane için arsa çalışması sürüyor. Kentin bütün dinamikleri bu işe destek olmalıdır. Belediyelerimiz de imar noktasında süratle hareket etmeliler. Çünkü biz bu yıl yeni hastanenin ihalesini yapmak istiyoruz. 400 yataklı, tahminen 70 bin metre kare kapalı alanı olan modern bir hastane yapmak istiyoruz. Böyle bir yatırımın bugünkü değerine bakacak olursak, 70 bin metre kare kapalı alanı olacağına göre 70 milyon lira sadece inşaat bedeli olacak. Bu kentte yaşayan her insanın böyle bir hizmete hakkı olduğuna inanıyoruz' diye konuştu.

LAPSEKİ KİRAZINI YEDİ

Akdağ, ziyaret sırasında kendisine ikram edilen kirazları görünce de, ''Duydum ki, Çanakkale kirazı çay bardağının boğumundan geçmezmiş. Kirazlar gerçekten mükemmel görünüyor. Basın mensuplarını çıkardıktan sonra afiyetle yiyeceğiz. Bütün Türkiye halkına da bu kirazı tavsiye edeceğiz' dedi. Ancak Bakan Akdağ dayanamayıp, basın mensuplarının önünde sehpa üzerindeki kiraz tabağını eline alarak önce AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ile Müjdat Kuşku'ya ikram etti. Ardından da ağzına bir kiraz atarak tadına baktı. Ancak tadı konusunda yorum yapmadı.

Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, ziyaret sırasında Akdağ'a Ayvacık yöresine ait el dokuması bir halı hediye etti.

Bakan Akdağ, ardından Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan ile biraraya geldi. Akdağ, Gökhan'a da yeni hastane projesini anlatarak destek istedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yeni hastane için düşünülen arsanın Kepez Belediyesi sınırları içinde kaldığını belirterek, kendilerine düşeni memnuniyetle yapacaklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale 2 Sağlık Bakanı´Ndan Çanakkale'ye Hastane Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement