Çardaş Prensesi Başkent Sahnesinde - Son Dakika
Güncel

Çardaş Prensesi Başkent Sahnesinde

E. Kalman'ın En Ünlü Operetlerinden "Çardaş Prensesi", 6 Kasım'da Opera Sahnesi'nde Gerçekleştireceği Prömiyerle Sanat Sezonuna "Merhaba' Diyecek.

30.10.2010 09:27

Türkiye'de ilk kez 1921 yılında İstanbul'da Sahir Opereti'nin oynadığı E. Kalman'ın en ünlü operetlerinden "Çardaş Prensesi", 6 Kasım'da Opera Sahnesi'nde gerçekleştireceği prömiyerle sanat sezonuna "merhaba' diyecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi yapımı olan, Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eserde orkestra şefliğini Wolfgang Scheidt ve Sunay Muratov, koro şefliğini Mustafa Erdoğan üstleniyor. Eserin Koreografisi Nilgün Birsel Demireller'e, dekor tasarımı Tuncay Kalyon'a, kostüm tasarımı Gazal Erten'e, ışık düzeni ise Tahsin Çetin'e ait. "Çardaş Prensesi"nde "Slyva Varescu' rolünde Funda Ateşoğlu ve Selva Erdener, "Edwin Ronald' rolünde Aykut Çınar ve Murat Karahan, "Kontes Stasi' rolünde Begüm Mengü ve Sema Özer, "Boni Koncsianu' rolünde Semih Bayraktar ve Arda Doğan, "Feri Von Kerekes' rolünde Berkant Çoşkun ve İnanç Makinel, "General Rohnssdorff' rolünde Emre Uluocak, "Prens Weylersheim' rolünde Aydın Toksoy ve Serhat Güngör, "Prenses Marie Luise' rolünde Seza Deneme ve Güzin Yıldız, "Mac Grave' rolünde ise Alaaddin Ataseven seyirci karşısına çıkacak. Macar asıllı ünlü besteci Emmerich Kalman'ın Viyana vals müziğinin yanı sıra Macar folk ezgileri ve geleneksel Çingene müziğinin birleşimiyle harmanladığı koroyu ustalıkla kullanmış olması ise eserin bir diğer başarısını ortaya koyuyor. Eserin konusu şöyle:

"Kabare yıldızı Slyva Varescu'yla Prens Edwin birbirlerine aşıktırlar. Prens Edwin'in ailesi oğullarının şarkıcı bir kızla evlenmesini istememektedir. Viyana'ya dönmesini ve kuzeni Kontes stasi ile evlenmesini uygun bulmaktadırlar. Gelişen olayla büyük kargaşaya ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir ve iki aşık ayrılırlar. Ta ki Prens Edwin'in ve Prenses Stasi'nin nişanlarını duyurmak amacıyla düzenledikleri partiye kadar..." (ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çardaş Prensesi Başkent Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement