Carrefoursa'dan, 10 Liraya Türk Yemekleri - Son Dakika
Güncel

Carrefoursa'dan, 10 Liraya Türk Yemekleri

Carrefoursa\'dan, 10 Liraya Türk Yemekleri

CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Merter Özay, CarrefourSA olarak, kaliteli ürünün aynı zamanda çok uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılması konusunda müşterilerini ikna etmek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Bunun için de hem dünyadan"...

05.07.2012 15:05

CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Merter Özay, CarrefourSA olarak, kaliteli ürünün aynı zamanda çok uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılması konusunda müşterilerini ikna etmek için bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Bunun için de hem dünyadan örneklediği hem de kendi geliştirdiği tariflerle tanınan Özgür Şef ile bir anlaşma yaptık. Sadece 10 liraya 4 kişilik bir aile sofrasını kurabileceğimizi ve üstelik bunu 20-25 dakika gibi bir sürede yapabileceğimizi göstereceğiz" dedi.

Özgür Şef, Mutfak Sanatları Akademisi'nde gerçekleşen workshopta, CarrefourSA'dan 4 kişilik bir yemek için toplamda 10 liraya alınan malzemelerle Türk damak tadına uygun yemeklerin tariflerini katılımcılarla paylaştı.

Burada konuşan CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Özay, sektörde son zamanlarda gıda ile alakalı hassasiyetin arttığını, bunun nedeninin de sektörde rekabetin yoğunlaşması olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tüketici en uygun fiyatlı, en ucuz ve en kaliteli ürüne ulaşmaya çalışıyor. Bununla beraber ürün kalitesi kimi alanlarda sıkıntılı neticeler doğurabiliyor. Bizler CarrefourSA olarak, kaliteli ürünün aynı zamanda çok uygun fiyatla tüketiciye ulaştırılması konusunda müşterimizi ikna etmek için bir çalışma başlattık. Bunda da önceliği taze gıdaya verdik. Bunun için de hem dünyadan örneklediği hem de kendi geliştirdiği tariflerle tanınan Özgür Şef ile bir anlaşma yaptık. Bizim mağazalarımızın da satılan ürünlerle uygun fiyatlı çok güzel yemekler yapılacağını ispat etmek üzere bir çalışma başlattık. Sadece 10 liraya 4 kişilik bir aile sofrasını kurabileceğimizi ve üstelik bunu 20-25 dakika gibi bir süreçte yapabileceğimizi göstereceğiz. Ev hanımları, çalışan bayanlar hatta beylerin de çok kısa zamanda uygun fiyata lezzetli yemekler yapabileceğini göstermek istiyoruz. Bunu mağazalarımızdan ve sosyal medyadan duyuracağız. İnternetteki videolardan yemeklerin nasıl yapıldığı izlenebilecek"

Taze gıdaya çok önem verdiklerini belirten Özay, "Bugün Özgür şefle birlikte yemek yapmayı deneyeceğiz. 10 liralık bir malzemeyle yapacağız ve bu ürünlerin hepsi mağazalarımızdan olacak. Bugün basın bizi değil biz basını terleteceğiz" dedi.

Özgür Şef de 10 liraya yaptıkları yemeklerin sayısının 260 adet olduğunu ifade ederek, "10 liraya yemek yapılır mı- diye soruyorlar. Evet yapılabilir. Mutfaklardaki ziyan malzemenin doğru kullanılmamasından, ürünü doğru seçmemekten kaynaklanıyor. En önemlisi de et konusu. Türkiye'de insanların yüzde 90'ı et kullanıyor mutfağında. Eti seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de anlatacağız. Seçtiğimiz et ekonomik ve yumuşaklık açısından yemeğimize uygun olmalı" diye konuştu.

Daha sonra basın mensupları Özgür Şef'in gözetiminde 10 liraya malolan malzemelerle Ali Nazik kebabı yaptı.

Özgür Şef'in, CarrefourSA'da tarif başına toplamda 10 liraya mal olan ürünlerle hazırlayarak önerdiği tarifler arasında tantuni, Boşnak mantısı, Acem pilavı, Ali Nazik kebabı, mıhlama, fırında patlıcanlı köfte gibi tarifler yer alıyor. CarrefourSA müşterileri Özgür Şef'in tarif kartlarına mağazalardan bir yıl boyunca ulaşabilecek.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Carrefoursa'dan, 10 Liraya Türk Yemekleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement