Çavuşoğlu ve Türel, Kepez'de - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu ve Türel, Kepez'de

Çavuşoğlu ve Türel, Kepez\'de

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de oturma izni alan Ahıska Türklerine çalışma izni verilmesine yönelik çalışma başlatıldığını söyledi.

09.02.2014 19:42  Güncelleme: 09:57

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de oturma izni alan Ahıska Türklerine çalışma izni verilmesine yönelik çalışma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, AK Parti Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti milletvekilleri Sadık Badak ve Hüseyin Samani ile Kepez'de seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

Güçlü bir kadro ile yola çıktıklarını belirten Çavuşoğlu, "5 senede verdiği her sözü yerine getirmiş bir Kepez Belediye Başkanımız var. Bizler, sizleri hiçbir zaman kandırmadık, verdiğimiz her sözü yerine getirdik. Şimdi Kepez'i çok daha iyi noktalara taşıyacak muhteşem projelerle huzurunuza geliyoruz" dedi.

"Ahıska Türkleri'ne çalışma izni verilecek"

Daha sonra Ahıska Türkleri tarafından Erdal Öner Spor Salonu önünde düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Çavuşoğlu, Ahısla Türkleri'nin yerinin çok farklı olduğunu kaydetti. 11 yıllık aktif siyaset hayatının önemli kısmını Ahıska Türkleri için harcadığını vurgulayan Çavuşoğlu, bundan büyük onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ahıska Türkleri'nin 70 yıl önce sürgüne gönderilerek asimile edilmek istendiğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"O gün sizleri sürgüne gönderen Stalin yönetimi, o kısır anlayışıyla bir şeyi unuttu. Öldürmekle bir milleti yok edemeyeceklerini unuttular. Bunun en güzel örneği Ahıska Türkleri'dir. Ahıska Türkleri, gittiği her yerde Türk olduğunu, dilini, dinini, örf, adet ve geleneklerini unutmadı. Ahıska Türkleri'nin yaşadığı her şehre gittim. Onların gittiği yerde saygın bir birey ve topluluk olduklarını görmekten mutluluk duyduk. Onca sürgünlere, zorluklara rağmen gittiği yerlere barış götürdüğünü görmekten büyük mutluluk duyduk ama Ahıskalı kardeşlerimizin sorunları bitmiş değil. Çünkü onlar gittiği tüm yerlerde vatan sevgisi içinde. Ahıskalılar için iki vatan vardır, birisi Ahıska, birisi Türkiye."

Ahıska Türkleri'nin sorunlarını Türkiye'nin yanı sıra AB'de de dile getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "(Türkiye'ye gelmek istiyorum) diyen Ahıskalı kardeşlerimize kapıları sonuna kadar açtık. 30 binden fazla Ahıskalı kardeşimize vatandaşlık verdik. Binlercesine oturum izni verdik. Şimdi bu oturum izni ile beraber Ahıskalı kardeşim Türkiye'de çalışma izni istiyor. Biz de onlara çalışma izninin verilmesi için çalışma başlattık. Bu hakkı vereceğiz" diye konuştu.

Ahıska Türkleri'nin vatandaşlıkla ilgili talepleri bulunduğunu, bununla ilgili çalışmalar da yaptıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Ahıska Türkleri için gelecekte önemli çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

Menderes Türel

Menderes Türel de bugüne kadar hükümetin Ahıska Türkleri'ne birçok hakkın verilmesi ve tanınması yönünde çalışmalar yaptığını, bunların bir kısmının sonuçlandırıldığını, bir kısmının sonuçlandırılmasına dönük çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Geçmişte Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istemeyenlerin bugün yeniden sahne aldıklarını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

"Çok değil, 1990'lı senelerden bahsediyoruz. Rahmetli Özal Azerbaycan'a gittiğinde Türk coğrafyasına açıldığında oralarda yaşayan Türk kardeşlerimizle bir birliktelik sağladığında belki birçok kişi Azerbeycan'da Türkçe konuşulduğunu bile bilmiyordu. Türk'ün büyüklüğünü, gücünü rahmetli Özal bütün dünyaya gösterdi ancak ne oldu? Maalesef tarih sayfamızda yine bir acı, rahmetli Özal Türklüğü yüceltiyorken zehirlenerek şehit edildi. Şimdi hafızalarımızı tazeliyorken şunu çok iyi bilmeliyiz; geçmişte rahmetli Özal'a ne yapıldıysa bugün Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aynısı yapılmaya çalışılmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu ve Türel, Kepez'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement