Caz Festivalinin Atölye Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Caz Festivalinin Atölye Çalışmaları Devam Ediyor

Caz Festivalinin Atölye Çalışmaları Devam Ediyor

22. Akbank Caz Festivali tüm hızı ve farklı etkinlikleriyle devam ediyor.

09.10.2012 08:42

22. AKBANK CAZ FESTİVALİ'NİN İLGİ UYANDIRAN ATÖLYE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Hemen her yaştan takipçinin ilgisini uyandıran ve katılımcıların daha renkli bir gün geçirmelerine olanak sağlayan atölye çalışmaları kapsamında, 10 Ekim 2012, Çarşamba günü "Caz Eşliğinde Kokteyl" , 11 Ekim 2012, Perşembe günü "Beden Müziği ve Caz", 13 Ekim 2012, Cumartesi "Tap Away" ve "Mavi Loves Jazz" atölyeleri gerçekleştirilecek.

22. Akbank Caz Festivali'nin İkinci Hafta Atölye Çalışmaları

· CAZ EŞLİĞİNDE KOKTEYL

Babylon Lounge'da gerçekleşecek "Caz Eşliğinde Kokteyl" atölyesinde, katılımcılar hem Birol Öksüz'ün önderliğinde "Grapefruit Passion" kokteyl yapımını uygulamalı olarak öğrenecekler, hem de Babylon Lounge'un eşsiz atmosferinde cazla iç içe bir akşam geçirme fırsatı yakalayıp kendilerini müziğin büyüsüne kaptıracaklar.

Etkinlik: ATÖLYE: Caz Eşliğinde Kokteyl

Tarih: 10 Ekim 2012, Çarşamba

Saat: 18:00

Yer: Babylon Lounge

Katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlı olup, katılım ücreti 25 TL'dir.

· BEDEN MÜZİĞİ ve CAZ

ABD'li beden müzisyenleri 11 Ekim 2012, Perşembe günü gerçekleştirecekleri "Beden Müziği ve Caz" atölye çalışmasıyla cazın kökenlerini ve dallarıyla ilişkisini katılımcılarla paylaşacak. Enstrüman olarak yalnızca bedenlerini kullanarak cazın kökenleriyle ilintili, kendi geleneksel ve çağdaş stillerinden örnekler sunan (hambone, stepping, beden perküsyonu, beatbox, vocal bass, vokal) müzisyenler atölye çalışmasının ardından, aynı akşam Nardis'te özel bir konser verecekler. Konserde ABD'li beden müzisyenlerine, caz vokalisti Elif Çağlar Muslu eşlik edecek.

Etkinlik: ATÖLYE: Beden Müziği ve Caz

Tarih: 11 Ekim 2012, Perşembe

Saat: 14:00 Keith Terry ile Beden Müziği

16:00 STEP AFRİKA! İle stepping

Yer: Çıplak Ayaklar Stüdyosu

Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlı olup, atölye giriş ücreti 25 TL'dir.

· TAP AWAY

Atölye Dans'ta canlı piyano eşliğinde 6 Ekim, 13 Ekim ve 20 Ekim tarihle rinde takipçileriyle buluşacak olan "Tap Away" atölye çalışmasında, katılımcılar, 19. yüzyılda ABD'de ortaya çıkan ve daha sonra tüm dünyaya yayılan tap dansının tüm inceliklerini eğitmenlerle beraber pratik etme şansı yakalayacak. Etkinlik ile tap dansının çeşitli kombinasyonlarından faydalanarak, katılımcıların günlük hayatın stresinden kurtulmaları ve "Singing in the Rain" gibi eski müzikallerde hissedilen neşeli atmosferin günümüzün zor şehir hayatında yeniden yakalanması amaçlanıyor.

Etkinlik: ATÖLYE DANS: Tap Away

Tarih: 13 Ekim - 20 Ekim

Saat: 15:00

Yer: Atölye Dans

Katılımcı sayısı 18 kişi ile sınırlı olup, atölyelere giriş ücreti 20 TL'dir.

· MAVİ LOVES JAZZ

Mavi Loves Jazz/ Mavi'nin yaratıcı tasarım atölyeleri, her sene yaratıcı katılımcıların artan ilgisiyle bu sene de Akbank Caz Festivali'ne renk katmaya hazırlanıyor. 2004'ten bu yana büyük bir heyecanla devam eden ve her yıl yeni tasarımlarla zenginleşen "İstanbul Tişörtleri Koleksiyonu"yla İstanbul'a çok sayıda tişört hediye eden Mavi, bu çalışmayla İstanbul ve cazı bir araya getiriyor. Kâğıttan boyaya, tişörtten boncuk ve "patch"lere kadar her tür malzemenin bulunacağı atölyede, siz de hayalgücünüzü ve yeteneklerinizi keşfederek, "İstanbul ve Caz" temalı tasarımlarla festivalin ruhunu tişörtlere taşıyabilirsiniz.

Etkinlik: ATÖLYE: Mavi Loves Jazz

Tarih: 13 Ekim 2012, Cumartesi

Saat: 14:00

Yer: Akbank Sanat

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Caz Festivalinin Atölye Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement