Uşak Açık Ceza İnfaz Kurumunda oluşturulan fırında hükümlülerin ürettiği ekmek, simit, poğaça, açma, peksimet, kurabiye, pasta ve tatlı gibi unlu mamuller, hem cezaevinde hem de çeşitli kamu kurumlarında ilgi görüyor.
Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapalı ve açık ceza infaz kurumlarında kalan bin 100 tutuklu ve hükümlünün günlük ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla bir süre önce açık ceza infaz kurumunda 110 bin liraya günlük 10 bin ekmek kapasiteli modern bir fırın oluşturduklarını söyledi.
Belirlenen 8 hükümlüye unlu mamul üretimiyle ilgili eğitim verildiğini aktaran Gümüş, fırında ilk olarak ekmek yapımına başladıklarını kaydetti.
Ekmek üretiminden olumlu sonuç alınması üzerine daha sonra fırında simit, poğaça, açma, peksimet, kurabiye, pasta ve çeşitli tatlılar yapılmaya başlandığını aktaran Gümüş, ürünlerin cezaevindeki tutuklu ile hükümlülere taze olarak sunulduğunu, Uşak Adliyesi kantininde satıldığını, kentteki çeşitli kamu kurumları tarafından talep gördüğünü belirtti.
Hükümlüler hayata hazırlanıyor
Projenin başarıya ulaştığını, kısa sürede fırına dışarıdan siparişler gelmeye başladığını hatta siparişlere yetişmekte zorlandıklarını anlatan Mustafa Gümüş, cezalarını tamamlayan iki hükümlünün tahliye olduktan sonra kendi işletmesini kurduğunu belirtti.
Projeyle hükümlüleri hayata hazırladıklarının altını çizen Gümüş, şunları söyledi:
"Fırında şu anda günlük 2 bin ekmek üretiliyor, talep oldukça 10 bin ekmeğe kadar üretim yapılacak. Hükümlüler hem meslek öğreniyor, hem para kazanıyorlar, hepsinin sigortası var. Halen infaz kurumunda deri ve tekstil alanlarında devam eden kurslarda 25 hükümlü katılıyor. Biz çeşitli kurslarla hükümlüleri dışarıdaki hayata hazırlıyoruz."
Fırında pasta ustası olarak çalışan Ceza İnfaz Koruma Memuru Ümit Ertürk (40), üretilen ürünlere talebin giderek arttığını söyledi.
Ertürk, fırında çalışan hükümlülerin memnuniyetini dile getirerek, "15 çeşide yakın ürün yapıyoruz, talebe göre çeşit sayısı artabilir. Modern bir tesis burası. Çalışanlar çok memnun, burada 'damak çatlatan' ürünler yapıyoruz. Fırında çalışmak isteyen hükümlü sayısı arttı. Üretimin katlanarak artacağını düşünüyoruz." dedi.
Son Dakika › Güncel › Cezaevinde Üretilen Unlu Mamuller İlgi Görüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?