CHP'den AK Parti'ye "Sanatçı" Tepkisi: Ayakkabı Kutularından Çıkanlarla Sanatçının Sosyal Güvencesi... - Son Dakika
Güncel

CHP'den AK Parti'ye "Sanatçı" Tepkisi: Ayakkabı Kutularından Çıkanlarla Sanatçının Sosyal Güvencesi...

CHP\'den AK Parti\'ye "Sanatçı" Tepkisi: Ayakkabı Kutularından Çıkanlarla Sanatçının Sosyal Güvencesi...

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, sanatçıların yaşlanıp işini yapamayınca muhtaç duruma düştüklerini belirterek, iktidar partisini eleştirdi.

09.01.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, sanatçıların yaşlanıp işini yapamayınca muhtaç duruma düştüklerini belirterek, iktidar partisini eleştirdi. AK Parti'nin 12 yıldır bu ülkeyi yönetip sanatçıları yok sayarak sözde tasarruf yaptığını aktaran Akkiraz, "Oysa ayakkabı kutularından çıkan ya da makamlara bırakılan çantalar ile sanatçının sosyal güvencesi rahatlıkla sağlanabilir" dedi.

Akkiraz, Twitter hesabından isyan etti. Marmaris'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu Huban Öztoprak'ın hayatını kaybettiğini belirten Akkiraz, "Huban kara toprakta; sanatçılar için verdiğimiz sosyal güvenlik yasa teklifimiz komisyondan genel kurula AKP oylarıyla inemiyor" dedi.

Sanatçıların sosyal güvenliğinin olmadığını belirten Akkiraz, şunları kaydetti:

"Sanatçılar sağlık hizmeti alamıyorlar, yasa teklifimiz için ettiğimiz mücadele AKP'nin militarizmine takılıyor. Unutmayalım; sanatçı yaşlanıp işini yapamayınca muhtaç oluyor. AKP 12 yıldır bu ülkeyi yönetip sanatçıları yok sayarak sözde tasarruf yapıyor. Oysa ayakkabı kutularından çıkan ya da makamlara bırakılan çantalar ile sanatçının sosyal güvencesi rahatlıkla sağlanabilir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den AK Parti'ye 'Sanatçı' Tepkisi: Ayakkabı Kutularından Çıkanlarla Sanatçının Sosyal Güvencesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement