Chp’den Mektuplu Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Chp’den Mektuplu Öğretmenler Günü Kutlaması

Chp’den Mektuplu Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle, Başöğretmen Atatürk'ün Partisi CHP, Yurt Genelinde Yoğun Kutlama Programları Düzenledi.

24.11.2010 22:32  Güncelleme: 22:34

Mektubunda, eğitim öğretimin temelinin de öğretmen olduğunun farkında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, öğretmenliği toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara şiddetle karşı çıktıklarına işaret etti.

Sözleşmeli öğretmenliği kaldırmanın da acil görevleri olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, mektubunda şu görüşlere yer verdi:

''Bugünkü uygulamalar devam ettikçe eğitimde başarı için temel koşullardan biri olan öğretmenin mesleğine adanmışlığını sağlayacak koşulların hazırlanması mümkün olmayacaktır.

Yasalar, yönetmelikler çıkarmak, ders programlarını değiştirmek, okul binalarının şeklini yapısını yenilemek, yeni tarzda binalar inşa etmek, önemli olmakla birlikte eğitim sorunlarını çözmede bir yere kadar önemlidir.

Asıl önemli olan eğitim sürecinin tümünü işlevsel kılacak olan siz öğretmenlersiniz. Siz nasılsanız eğitiminiz de öyledir.''

Öğretmenlerin her yönden güven içinde çalışmasını sağlamanın en önemli görevlerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in öğretmenlerine inandıklarını ve güvendiklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, mektubunun sonunda Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Emekli Öğretmenlere Ciçek Ve Plaket

Konuşmaların ve mektubun okunmasının ardından, İl Başkanı Hasan Öztürkmen, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ve İl Eğitim Komisyonu Başkanı Hasan Kocaaslan tarafından emekli öğretmenler Aliye Çekem, Nurten Yurtdüzen ve Kemal Temel'e çiçek ve plaket verildi.

CHP İl Başkanlığı'nın Öğretmenler Günü etkinliği, törenin ardından verilen kokteylle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Chp’den Mektuplu Öğretmenler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement