CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu MEB'in, TEOG'da başarılı öğrencilerin imam hatip liselerine yönlendirilmelerini sağlamak için müdürlüklere genelge gönderdiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.
Tanrıkulu, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdürlüklere, "TEOG sınavlarında başarılı olan öğrencilerin imam hatip liselerini tercihlerinin sağlanması konusunda azami çabanın gösterilmesi" şeklinde bir genelge gönderilip gönderilmediğini sordu.
Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı tarafından böyle bir genelge gönderildiği iddiası bulunduğunu hatırlattı. Tanrıkulu, "Varsa bu genelge Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi gönderilmiştir? Demokratik, laik eğitim sistemi ile bağdaşmayan bu uygulamaya karşı herhangi bir çalışma yapacak mısınız?" diye sordu.
MEB'in imam hatip liselerine yönelik kayırmacı politika izlediği iddialarının doğru olup olmadığını da oran Tanrıkulu, "İddia doğru ise bu durum kamudaki adalet duygusunu zedelemez mi?" dedi.
4+4+4 olarak bilinen yasayla birlikte imam hatip liselerine girenlerin oranının ne kadar arttığını öğrenmek isteyen Tanrıkulu, son iki yılda imam hatip lisesine dönüştürülen lise sayısını da sordu.
Son Dakika › Güncel › CHP'den Teog Sorusu: Meb, 'Başarılı Öğrencileri İmam Hatiplere Yönlendiriin' Genelgesi Yayınladı Mı? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?