Chp, Engellilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Güncel

Chp, Engellilerin Sorunlarını Dinledi

Chp, Engellilerin Sorunlarını Dinledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya başkanlığında, CHP Genel Merkezi'nde kurulan Engelliler Üst Kurulu üyeleri CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven, Erman Eranıl ve Akdeniz Bölge sorumlusu Müslüm Duru, Adana, Mersin ve...

06.03.2013 11:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya başkanlığında, CHP Genel Merkezi'nde kurulan Engelliler Üst Kurulu üyeleri CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Erman Eranıl ve Akdeniz Bölge sorumlusu Müslüm Duru, Adana, Mersin ve Antakya'da engelli derneklerini gezerek engellilerin sorunlarını dinledi. CHP'li ekibe, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ve Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ile il yöneticileri eşlik etti.

Prof.Dr. Hülya Güven, engelli yurttaşların en çok yakındıkları sorunların başında sağlıkları için harcadıkları katkı payı ile tekerlekli sandalye alamamaları olduğunu belirterek "Onları dinleyince pek çok sorunun yıllardır devam ettiğini görüyoruz. Ancak AKP hükümeti herhangi bir zamanda sessiz sedasız yaptığı yönetmelik değişiklikleri ile sorunlara sorun ekliyor. Mesela 18 yaşını geçenlerin engelli aylıklarının kesildiğini hatta geriye dönük borç çıkarıldığını öğreniyoruz. Engelli yurttaşlarımız aldıkları engelli aylıklarının ancak sağlık harcamalarına yettiğini ve geçinemediklerini anlatıyorlar" dedi.

ÜLKENİN HER YERİNDE SORUN VAR

Engelli yurttaşların hepsinin özellikle Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve SGK ile sorun yaşadığını, verdikleri dilekçelerine de yanıt alamadıklarını belirten Güven, AKP hükümetinin engellileri anneleriyle ya da yakınlarıyla birlikte evlere kapatma yollarını aradığını söyledi.

Engellilerin eğitim almak, üniversitede okumak, nitelikli iş sahibi olmak istediğini anlatan Güven, şöyle konuştu: "Kendilerine ne zaman kesileceği belli olmayan ve zavallı gözü ile bakılarak verilen yardımı yani sadakayı istemediklerini iş istediklerini anlatıyorlar. Kendileri ile ilgili yasaların durmadan değiştiğini, yapılan değişikliklerin hep kendilerinin aleyhine olduğunu belirtiyorlar. Mersin'de bulunan iş okulunda, 23 yaşını dolduran çocukların okulla ilişikleri kesilmiş. Durmadan kanunlar, yönetmelikler değişiyor, çıkardıkları kanunların uygulanması ile neler ortaya çıkacağını düşünmüyorlar. Bazen çıkardıkları kanunlara kendileri uymakta zorlanıyor ancak düzeltme yoluna gitmiyorlar. Engellilerin sağlık, eğitim ve istihdam ile ilgili sorunlarının iktidarda oldukları 11 yıldan bu yana azalacağına arttığını görüyoruz. AKP'nin artık ülkemizi yönetemediği net olarak görülmektedir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Chp, Engellilerin Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement