CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, "Sahte Hesaplardan Dertli" - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, "Sahte Hesaplardan Dertli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, "Sahte Hesaplardan Dertli"

Barış Gündoğan - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, sosyal medyada açılan sahte hesaplar aracılığıyla dolandırıcılık yapıldığını belirledi.

20.02.2013 11:11

Barış Gündoğan - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, sosyal medyada açılan sahte hesaplar aracılığıyla dolandırıcılık yapıldığını belirledi. Yargıya başvurmaya hazırlanan Toprak, Twitter ve Facebook merkezlerine de hesaplarla ilgili dilekçe verdi.

Sahte hesaplarda fotoğrafları ve ismi kullanılarak para toplandığını kendine gönderilen mesajlardan öğrenen Toprak, konuyu araştırınca hesaplar aracılığıyla

"engelliler için yardım toplandığı" iddiasında bulunulduğunu belirledi.

Yargı yoluna başvurmak için avukatlarından çalışma yapmasını isteyen Toprak, sosyal medya kuruluşlarının merkezlerine de bu hesaplarla ilgili başvuruda bulundu. Toprak, başvuru dilekçesinde resmi hesaplarının bilgilerine yer verirken, sahte hesapların da kapatılmasını ve takip edilmesini istedi.

Toprak, resmi hesapları üzerinden ise "Sevgili arkadaşlar; sosyal medyada bana ait olmayan hesaplardan bağış adı altında birtakım isteklerde bulunulmaktadır. Sizlerden ricam bu tür istek ve talepleri dikkate almamanızdır. Konuyla ilgili hukuki süreci başlatacağımı bilginize sunarım" açıklamasında bulundu.

-"Bir denetim mekanizması olmalı"-

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada bilgisi dışında sahte hesaplar açılarak, dolandırıcılık yapıldığını belirlediklerini söyledi.

Bu tür hesapları sürekli takip ettiklerini ve anında müdahalede bulunduklarını dile getiren Toprak, sosyal medya üzerinde mutlaka bir denetim mekanizması olması gerektiğini belirtti.

Twitter ve Facebook merkezlerine yazdığı dilekçede, sosyal medyanın işleyişine düzenleme getirilmesi gerektiğini belirttiğini anlatan Toprak, "Bu böyle devam ederse önemli bir güç haline gelen sosyal medya, bir sonraki adımda inandırıcılığını kaybeder" dedi.

Toprak, hukukçularının konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdürdüğünü de bildirdi.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, 'Sahte Hesaplardan Dertli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement