CHP Heyeti Şırnak'ta - Son Dakika
Güncel

CHP Heyeti Şırnak'ta

CHP Heyeti Şırnak\'ta

CHP milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinden oluşan heyet, Güneydoğu turu kapsamında Şırnak'a geldi CHP Manisa Milletvekili Ören; "Barış sürecinin kalıcı hale gelebilmesi, CHP‘nin görüş ve düşüncelerinin sivil toplum örgütleri ile vatandaşlara anlatılması için iki heyet kuruldu"

13.09.2013 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP milletvekilleri ve parti meclisi üyelerinden oluşan heyet, Güneydoğu turu kapsamında Şırnak'ta ziyaretlerde bulundu.

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyet, Şırnak Valisi Hasan İpek ile Belediye Başkan Vekili Sadık Güngen'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Heyet üyeleri daha sonra Şırnak Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Manisa Milletvekili Hasan Ören, barış sürecinin kalıcı hale gelebilmesi, CHP'nin görüş ve düşüncelerinin sivil toplum örgütleri ile vatandaşlara anlatılması için iki heyet kurulduğunu söyledi.

Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yürekleri yanan evlat acısıyla göz pınarları kuruyan insanların yüreklerinde yeşerttikleri bu fidanın bir ömür boyu kalıcı halde olmasını istiyorlar ve talep ediyorlar. Eğer bu ülkenin sınırları içerisinde siyaset yapıyorsak, bu ülkenin siyasetçisi isek bırakın oy almayı, oy almanın dışında ülkenin huzuru için bu sürece katkı koymak CHP'nin birinci görevidir, bu konuda CHP taşın altına kolunu değil gövdesini koymaya hazırdır. Türkiye'deki siyasi partileri eleştirmek amacını taşımıyoruz. Sadece CHP'nin katkısı ne olabilir ne kadar katkı koyabiliriz bunu masaya yatırıyoruz. Gittiğimiz 30 ilde de keyifli eleştiriler aldık. Güneydoğuda doğuda insanların CHP'den beklentilerinin muhteşem olduğunu gördük. Biz gerekli mesajı aldık, yetkili organlarımıza bütün bunları rapor ettik. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Daha farklı bir çalışma ortamı yakalayabilmek için de siz değerli sivil toplum örgütlerinin de konuştuklarını rapor eden arkadaşlarımız, sosyologlarımız var. bu masada üretilenleri rapor edip Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere partimizin yetkili organlarına götürüyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise "Amacımız CHP'nin bölge ile ilgili Kürt sorunu ile ilgili yeni yaklaşımlarını anlatmak, vatandaşlarımızın partimize yönelik yaklaşımlarını önerilerini ve eleştirilerini almaktır" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Heyeti Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement