CHP Heyetinin Mısır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

CHP Heyetinin Mısır Ziyareti

CHP Heyetinin Mısır Ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Korutürk, Mısır temasları çerçevesinde, Ezher Şeyhi Tayyib ile görüştü Loğoğlu: "Şeyh hazretlerinin heyetimizi kabulü çok önemli bir olaydır. Bu inceliği, bu gönül büyüklüğünü gösterdiği için teşekkür ederim"

11.09.2013 17:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Mısır temasları çerçevesinde Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib ile görüştü.

Tayyib'in makamında gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Loğoğlu, Tayyib'e atfen, "Şeyh hazretlerinin heyetimizi kabulü çok önemli bir olaydır. Ben kendisine buradan, bu inceliği, bu gönül büyüklüğünü gösterdiği için teşekkür ederim" dedi.

Ezher Şeyhi Tayyib'e, Türk halkının kendisine ve temsil ettiği kuruma, "büyük saygısını, sevgisini ve derin bağlılığını" ilettiklerini vurgulayan Loğoğlu, "Şeyh hazretleri bizim yaptığımız gibi Türkiye-Mısır ilişkilerine büyük önem verdiğini defalarca vurguladı. Biz bundan ayrıca büyük mutluluk duyduk, çünkü biz de aynı şekilde Mısır ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Loğoğlu, Ezher Şeyhi Tayyib'in kendilerine, kurumlarında eğitim gören binden fazla Türk öğrencinin korumaları altında olduğunu naklettiğini belirterek, "Biz bu görüşmeden mutlu ayrılıyoruz, çünkü Şeyh hazretlerinin heyetimizi kabulü, hem Mısır halkına hem Türk halkına çok önemli, anlamlı bir mesaj vermektedir. Türkiye-Mısır ilişkilerinin geleceği açısından bize güç verdi" ifadelerini kullandı.

Mısırlı bir basın mensubunun, "Türkiye-Mısır ilişkilerinin geldiği noktayla ilgili siz muhalefet olarak ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu da cevaplayan Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye-Mısır ilişkilerinin yeterli olmadığını, bunun iyileştirilmesi gerektiğini, onarılması gerektiğini, bunun için burada olduğumuzu söyledik. Türkiye-Mısır ilişkileri sadece iki ülke için değil, bölge ve bütün İslam dünyası için, hatta küresel planda stratejik önemi olan bir ilişkidir. Bu görüşmelerin, özellikle Şeyh hazretleriyle yaptığımız görüşmenin sonuçlarını, Türkiye'ye, Türk hükümetine ve Türk halkına götüreceğiz. Onun için mutlu ayrılıyoruz."

CHP heyeti sabah saatlerinde de Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kanadı yetkililerinden Amr Derrac, Muhammed Amr Bişr ve Düstur Partisi temsilcileriyle bir araya geldi.

Kahire'de bir otelde basına kapalı gerçekleşen görüşmede, CHP heyetinin, Müslüman Kardeşler ve Düstur Partisi temsilcileriyle, Türkiye-Mısır ilişkileri ve Mısır'daki gelişmeler hakkında istişarelerde bulundukları bildirildi. - Kahire

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement