Chp'li Akkiraz: Cemevleri İbadethanedir, Bu Anayasaya Girmeden Hiçbir Başka Statü Kabul Edilemez - Son Dakika
Güncel

Chp'li Akkiraz: Cemevleri İbadethanedir, Bu Anayasaya Girmeden Hiçbir Başka Statü Kabul Edilemez

Chp\'li Akkiraz: Cemevleri İbadethanedir, Bu Anayasaya Girmeden Hiçbir Başka Statü Kabul Edilemez

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, iktidarın üzerinde çalıştığı Alevi paketinin medyaya sızdırıldığını belirterek, "Cemevine statü yok."Cemevi cemevidir' diyeceklermiş.

11.10.2013 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, iktidarın üzerinde çalıştığı Alevi paketinin medyaya sızdırıldığını belirterek, "Cemevine statü yok. "Cemevi cemevidir' diyeceklermiş. İbadethane dememek için oynuyorlar. Cemevleri ibadethanedir. Bu anayasaya girmeden hiçbir başka statü kabul edilemez. Edilmeyecek" dedi.

Akkiraz, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"İktidarın Alevi paketi medyaya sızdırılıyor, cemevine statü yok. "Cemevi cemevidir' diyeceklermiş. İbadethane dememek için oynuyorlar. Cemevi ibadethanedir konusunda Aleviler içinde konsensüs yokmuş. Raporumuzda da belirtmiştik; Alevilerin belki de en tartışmasız konusu Cemevi. Camiyi,kiliseyi,sinagogu sadece isimleriyle yasal olarak belirleyebilir misin? Belirleyemezsin; yasal olarak cemevleri ibadethanedir denmeli. Sırf sen kendi inançsal tutuculuğun, görmezden gelişin için Alevi halkının ibadethanesini yok saydırmana hatta dalga geçmene izin vermeyiz. Cemevleri ibadethanedir. Bu anayasaya girmeden hiçbir başka statü kabul edilemez. Edilmeyecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Akkiraz: Cemevleri İbadethanedir, Bu Anayasaya Girmeden Hiçbir Başka Statü Kabul Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement