CHP'li Durmaz: Can Dündar Casusluk Yapsa Haber Yapmazdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Durmaz: Can Dündar Casusluk Yapsa Haber Yapmazdı

CHP\'li Durmaz: Can Dündar Casusluk Yapsa Haber Yapmazdı

Chp Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, cezaevinde ziyaret ettikleri Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın casusluk suçlamasıyla karşılaştığını belirterek, "Casusluk yapsa haber yapmaz, yabancı servislerle aktarırdı" dedi.

12.12.2015 14:05

Chp Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, cezaevinde ziyaret ettikleri Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın casusluk suçlamasıyla karşılaştığını belirterek, "Casusluk yapsa haber yapmaz, yabancı servislerle aktarırdı" dedi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ü ziyaret eden CHP Milletvekilleri arasında yer alan Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Gazeteciler Televizyoncular Radyocular Dernek Başkanı İhsan Uluözlü'yü ziyaret etti. Geçen hafta bir grup CHP Milletvekili ile Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret ettiklerini söyleyen Durmaz, ikisinin de moralinin iyi olduğunu söyledi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptıkları haberin arkasında olduklarını kendilerine söylediklerini belirten CHP'li Durmaz, "Burada suçlandıkları kanun maddeleri çok çarpıcı. 'Casusluktan' suçlandıklarını ve yargılanacaklarını söylediler. MİT TIR'ları ile ilgili yaptıkları haberi onlar özgür gazetecilik adına tüm kamuoyu ile paylaştılar. Onlar bir casusluk peşinde olsalar o haberleri paylaşmaz yabancı servislere ya da bir başka yerlere bunları servis yaparlardı. Ama onlar gazeteciliğin etik değerlerine ve o kutsiyetine, her türlü riski alarak bunu kamuoyu ile paylaştı. Kendisini ziyaret ettik, çok moralli. Ayrı ayrı hücredeler, birbirlerini görme şansı yok. Her hücrenin arkasında 10'ar metre yükseklikte sadece gökyüzünü gören bir avluları varmış. Aslında kaldıkları yerde alt katta tuvalet, banyo üste de 3 kişinin kalabileceği ranzalı sistem olmasına rağmen yine de ayrı ayrı tutuluyorlar. Söylediği en önemli şeylerden biri şuydu. 'Biz gazetecilik için yola çıktığımızda bu tür tehlikelerin olabileceğini biliyorduk, dışarıya çıktığımızda yine gazeteciliğin etik değerlerine yakışır görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Özgür haber alma hakkını kamuoyuna hiç kimse engelleyemez. Gerekiyorsa biz ömrümüzün kalan bölümünü de burada sürdürebiliriz ama görevimizi bize yakışır şekilde yapacağız' dedi. Tabi Erdal Gül'de aynı şekilde moralliydi" dedi.

CHP'li Durmaz, Can Dündar'ın yaptığı haberin bilgisini 'paralel yapı'dan aldığı yönünde söylentileri de yalanladığını ve 'Öyle bir şey yok" dediğini dile getirdi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Durmaz: Can Dündar Casusluk Yapsa Haber Yapmazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement