Muhittin Böcek Yeniden Hastanede. - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Muhittin Böcek Yeniden Hastanede.

18.12.2025 10:08  Güncelleme: 11:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ağır sağlık sorunları yaşayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in cezaevinde tutulmasının yaşam hakkı ve sağlık hakkı ihlali olduğunu belirterek, derhal tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti.

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, tutuklu bulunan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yeniden hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Ağır sağlık sorunları olan bir belediye başkanının cezaevi koşullarında tutulması; yaşam hakkı, sağlık hakkı ve insan onuruna uygun muamele ilkeleriyle bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"5 Temmuz'dan bu yana tutuklu bulunan ve ağır kronik sağlık sorunları yaşayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, bir kez daha hastaneye kaldırıldı. Günde 22 farklı ilaç kullanmak zorunda olan Muhittin Böcek, covid döneminde virüse yakalanmış ve uzun bir süre yoğun bakımda tedavi görmüştü. Bugün de pankreas rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ağır sağlık sorunları bulunan bir belediye başkanının cezaevi koşullarında tutulması; yaşam hakkı, sağlık hakkı ve insan onuruna uygun muamele ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.

Ceza infaz rejimi, bir yıldırma aracı değildir. Muhittin Böcek'in bizzat dile getirdiği 'Geri dönüşü olmayan bir ihmalin kurbanı olmak istemiyorum' sözleri, yaşananların ne kadar hayati bir noktaya geldiğini açıkça ortaya koymaktadır. Cezaevi koşullarının sağlığı açısından uygun olmadığı açıktır ve derhal tahliye edilmelidir.

Buradan açıkça ifade ediyorum: Sağlık durumu bu denli ağır olan bir kişinin tutukluluğunun sürdürülmesi, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir ve bunun hukuki, vicdani ve cezai sorumluluğu da ilgili tüm makamların üzerinde olacaktır. Kim olursa olsun, hiçbir soruşturma ve tutukluluk süreci, bir insanın yaşamı pahasına yürütülemez."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muhittin Böcek Yeniden Hastanede. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement