CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Provokasyonlarla Ayakta Durmaya Çalışıyor, Hitler Gibi - Son Dakika
Güncel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Provokasyonlarla Ayakta Durmaya Çalışıyor, Hitler Gibi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Provokasyonlarla Ayakta Durmaya Çalışıyor, Hitler Gibi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın halkı böldüğünü, birbirine düşman etmeye çalıştığını söyleyerek, "İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor Hitler'in yöntemi gibi" dedi.

13.03.2014 18:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın halkı böldüğünü, birbirine düşman etmeye çalıştığını söyleyerek, "İktidardan gidecek, o da biliyor gideceğini provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor Hitler'in yöntemi gibi" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitinginde konuştu. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların sıradan koşullar olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni soyan bir hükümetle, aile boyu soyan bir soygun düzeniyle karşı karşıyayız. "Hırsız var' deyince, bütün dünyada Onun adı akla geliyor. Nereye giderse gitsin, CHP iktidarında kim kul hakkı yediyse hesabını soracağım" dedi.

30 Mart'ta sandığa "bayram havasında, barış havasında, kol kola, kardeşçe gitmeliyiz" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Provokasyonlara dikkat edin, bu zat ülkeyi bölmekle adeta kendisini sorumlu tutmuş durumda. Halkı bölüyor, birbirine düşman etmeye çalışıyor. Halkı uyardım, sakın ola ki provokasyonlara girmeyin, dedim. Dün Berkin'in cenaze töreninden sonra Kasımpaşa'da gencecik bir çocuğumuz daha öldürüldü. Ama öldürülmeden önce bütün elektrikler söndürülüyor. Kimin ateş ettiği belli değil. Onun da ailesi var, yazık günah değil mi. İktidardan gidecek o da biliyor gideceğini provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor Hitler'in yöntemi gibi. Bütün yurttaşlarımın dikkat etmelerini isterim.

Beyoğlu'nda seçim büromuz yağmalandı. Hemen telefon ettim, "yağmalasınlar hiç elinizi kaldırmayın' çünkü Abbas yolcu gidecek. Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye karışmış bir insan, adı başçalana çıkmış birisi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı koltuğunda oturamaz, o koltuk temiz insanların koltuğudur."

-"ÜLKENİZE SAHİP ÇIKIN, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIN"-

Konuşmasında eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'i anarak, "Ne ezen ne ezilen, insanca hakça düzen" sözlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Barış, sevgi, kardeşlik olsun, huzur içinde bir toplum olsun. En büyük arzumuz budur. Ayrılığa gayrılığa yer yok. Beraber olacağız. Bir anne için çocuğu çok önemlidir. Çocuğu el bebek, gül bebek yetiştirir. Kendi dünyasında büyük umutlar besler. O umudu hep yaşatmak zorundayız. Anneler, siz çocuklarınızı ne kadar seviyorsanız eminim ki ülkenizi de o kadar seviyorsunuz. Ülkenize sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın, özgürlüğe sahip çıkın, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi Türkiye'ye sahip çıkın."

-"BEN NASIL BUNA "SEN ADAMSIN' DİYEYİM"-

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin bütün dertlerini çözmüş gibi Mısır'ın, Suriye'nin dertleriyle uğraştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Suriye'deki El-Kaide militanlarına silah gönderiyor, parası Katar'dan geliyor. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırıyor. Elleri kanlı onun. Cumhuriyet tarihimizde hiçbir zaman Müslüman'ı Müslüman'a kırdıran bir başbakan olmamıştır.

Mısır'da Esma diye bir kızımız hayatını kaybetmişti, onun için ağladı. İnsani bir görevdir, emin olun dünyanın neresinde bir insan hayatını kaybetse hepimiz üzülürüz. Ama ben isterdim ki, Esma için ağlıyorsan 15 yaşındaki Berkin için de ağla. Berkin için ağladı mı, Allah rahmet eylesin dedi mi, ailesine başsağlığı diledi mi, ben nasıl buna "sen adamsın' diyeyim, Allah aşkına, nasıl diyeyim."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından yeniden aday gösterilen CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de kürsüye gelerek, ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. CHP'nin Zonguldak mitingine, Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya, Sencer Ayata ve Bülent Tezcan ile Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da katıldı. Miting alanında Berkin Elvan'ın fotoğrafları ile boş ayakkabı kutuları da dikkat çekti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Provokasyonlarla Ayakta Durmaya Çalışıyor, Hitler Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement