CHP, Uludere Olayını Yakın Takibe Aldı - Son Dakika
Güncel

CHP, Uludere Olayını Yakın Takibe Aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak Uludere'de yaşanan olayı yerinde incelemek üzere, bölgede 6 milletvekilini görevlendirdi.

02.01.2012 15:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak Uludere'de yaşanan olayı yerinde incelemek üzere, bölgede 6 milletvekilini görevlendirdi. Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den oluşan CHP heyeti bölgedeki incelemelerinin ardından bir rapor hazırlayarak Genel Merkez ve TBMM Grubuna sunacak. Milletvekilleri, olayın aydınlatılması için TBMM'ye bir de araştırma önergesi verecek.

Şırnak Uludere'de 35 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından, bölgeye giderek, ölenlerin ailelerine taziyelerini sunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 6 milletvekilini de vatandaşa destek olmak ve bölgede incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdi.

Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'den oluşan milletvekilleri, "olayın açıklığa kavuşması" için bölgede çalışmalar yürütecek. Milletvekilleri taziye çadırlarında ziyaret ettikleri vatandaşlara destek olurken, olayla ilgili geniş bir araştırma yürütecek. Bölge halkının yanı sıra, yetkililerden de bilgi alacak olan Milletvekilleri bugün Şırnak Valisi ile görüşecek.

CHP'li 6 milletvekili bölgedeki incelemelerinin ardından, bir rapor hazırlayarak Genel Merkez ve TBMM Grubuna sunacak. Milletvekilleri, ayrıca "Uludere olayının aydınlanması, tüm gerçeklerlerin ortaya çıkarılması için" bir de araştırma önergesi verecek.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Uludere Olayını Yakın Takibe Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement