Çinli Şirketler, Afrikalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimleri Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Çinli Şirketler, Afrikalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimleri Düzenledi

Çinli Şirketler, Afrikalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimleri Düzenledi

CİBUTİ, 16 Eylül (Xinhua) -- Çinli şirketlerin desteklediği İnovasyon ve Denizcilikte Mükemmeliyet Merkezi'nin ilk eğitim kampı, "Dijital inovasyon ve sınır ötesi e-ticaret" temasıyla" Perşembe günü Cibuti'nin başkenti Cibuti'de açıldı.

16.09.2022 18:35

CİBUTİ, 16 Eylül (Xinhua) -- Çinli şirketlerin desteklediği İnovasyon ve Denizcilikte Mükemmeliyet Merkezi'nin ilk eğitim kampı, "Dijital inovasyon ve sınır ötesi e-ticaret" temasıyla" Perşembe günü Cibuti'nin başkenti Cibuti'de açıldı. Cibuti kentindeki 8 günlük eğitim programına katılmak üzere Cibuti, Etiyopya, Kenya ve Uganda'dan yaklaşık 30 kursiyer seçildi. Bu süre boyunca genç Afrikalılar, Çinli ve Afrikalı uzmanların vereceği dersler, belirli konulardaki konferanslar ve seminerlerin yanı sıra Çinli işletmelerce inşa edilen Doraleh Çok Amaçlı Limanı ve Cibuti Uluslararası Serbest Ticaret Bölgesi'ne düzenlenecek ziyaretler yoluyla şirket faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Ciyle, Cibuti'yle Çin arasındaki işbirliğinde eğitim ve öğretimin öneminden övgüyle bahsetti. Cumhurbaşkanı Ciyle, açılış törenine gönderdiği görüntülü mesajında merkezin kuruluşunun, Cibuti-Çin işbirliğinde "şüphesiz yeni bir adım" olduğunu dile getirdi. Cibuti Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Ahmed Nebil, söz konusu projenin özelde Cibuti gençliğine, genelde de Afrika gençliğine Afrika'da gelişmekte olan yenilikçi e-ticaret araçlarında ustalaşma fırsatı sunduğunu ifade etti. Çin'in, Afrika gençliğinin girişimciliğinin teşvik edilmesi ve küçük ve orta büyüklükte işletmelerin gelişimini öncelikli hedefler olarak vurguladığını kaydeden Çin'in Cibuti Büyükelçisi Hu Bin, merkezin, geçen Kasım'da Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen 8. Çin-Afrika İşbirliği Forumu Bakanlar Konferansı'nda duyurulan dokuz programda öngörülen kapasite oluşturma ve insan alışverişi hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik övgüye değer pragmatik önlemler kapsamında gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Merkez, Cibuti ve Doğu Afrika gençliğinin liderlik ve girişimciliğini artırmayı ve özel sektörde inovasyon ve serbest meslek istihdamını teşvik etmeye yönelik "2035 Cibuti Vizyonuna" katkıda bulunmayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kapasite oluşturma projesi olarak biliniyor. Çin Tüccarlar Vakfı tarafından finanse edilen ve Cibuti Çin Girişim Derneği tarafından işletilen merkez; eğitim, danışmanlık ve ağ kurma gibi hizmetler sağlamaya yönelik bir platform olarak planlandı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çinli Şirketler, Afrikalı Gençler İçin Girişimcilik Eğitimleri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement