Alamnya'da Çiğ Bitkisel Gıdalar Fuarı Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Alamnya'da Çiğ Bitkisel Gıdalar Fuarı Açıldı

Alamnya\'da Çiğ Bitkisel Gıdalar Fuarı Açıldı
04.11.2013 12:00  Güncelleme: 12:01

Çiğ bitkisel gıdaların sergilendiği Rohvolution fuarı, Almanya'nın Mülheim an der Ruhr kentinde gerçekleştirildi.

Sağlıklı ve doğal beslenme yöntemleri arasında son yılların en önemli trendleri arasında yer alan çiğ bitkisel gıdaların (Rohkost) sergilendiği Rohvolution fuarı, Mülheim an der Ruhr kentinde gerçekleştirildi. Kentte ikinci kez gerçekleştirilen ve vital beslenme alanında Avrupa'nın en büyük fuarı olan Rohvolution, Rohkost yiyecek ve içecek meraklılarını bir araya getirdi. Fuara gelenler, pişirilmediği için doğal özelliklerini kaybetmeyen, sadece çeşitli alet ve makineler yardımıyla form verilen, alkol ya da hayvansal gıda içermeyen yiyecek ve içeceklerin hazırlanış şekilleri hakkında bilgi alma ve bu lezzetleri tatma imkanı buldu. Elliye yakın firmanın katıldığı fuarı iki gün boyunca 2 bin 500 kişi ziyaret etti.

KISIR VE ETSİZ ÇİĞ KÖFTE İLGİ ÇEKTİ

Mülheim an der Ruhr'daki Rohvolution'da bu yıl ilk kez bir Türk standı da yer aldı. Anadolu mutfağının lezzetlerini vegan ve vejetaryenlere göre hazırlayan Dağ Çiğköfte'nin standı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Kısır ve etsiz çiğ köfte ile fuara katılan firmanın yetkilisi Canan Dağ, 'Avrupalı'nın sağlıklı beslenmek için son yıllarda yönelmeye başladığı bu yiyecekler bizim mutfağımızda hep vardı. Mesela kısır, mercimek köfte ve etsiz çiğ köfte ilk akla gelenler. Burada kısır ve etsiz çiğ köftemizi tanıtıyoruz. Bulgur, ceviz ve 17 çeşit baharatla yaptığımız çiğ köfte çok beğeniliyor' dedi.

TÜRK FİRMALARI VE ZİYARETÇİLERİ BEKLİYORUZ

2008 yılında bugüne Berlin, Freiburg ve Speyer kentlerinde yapılan fuarı iki yıldır Mülheim an der Ruhr'da düzenlemeye başladıklarını belirten Fuar Yöneticisi Volker Reinle-Carayon, 'Ekmekten pizzaya, pastadan sandviçlere ve içeceklere kadar geniş bir yiyecek yelpazesi var. Katılımcı sayısının her geçen yıl arttığını görüyoruz. Sizin mutfağınızda Rohkost tarzına uyan çok lezzet var. Bu nedenle aramızda bir Türk firmasının da olması bizi çok mutlu etti. Türkler taze ve doğal besinlerin önemini çok iyi biliyor. Firma ve ziyaretçi olarak Türkler'in de sayısının çoğalmasını arzuluyoruz' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alamnya'da Çiğ Bitkisel Gıdalar Fuarı Açıldı - Son Dakika


Advertisement