Çin, doğal afetlerden etkilenenlere yardım fonu tahsis etti - Son Dakika
Güncel

Çin, doğal afetlerden etkilenenlere yardım fonu tahsis etti

Çin, doğal afetlerden etkilenenlere yardım fonu tahsis etti

Çin Maliye ve Acil Durum Yönetimi Bakanlıkları, bu yıl doğal afetlerden etkilenen insanlara yönelik yerel yardım çalışmalarını desteklemek üzere ortaklaşa merkezi doğal afet yardım fonları tahsis etti. Afetlerden etkilenenlerin kış ve bahar mevsimlerinde yaşam zorluklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için yaklaşık 4,85 milyar yuan yardım fonu tahsis edildi. Yerel yönetimlerin yardım fonlarının denetimini güçlendirmeleri ve mali desteğin politika ve yönetmeliklere uygun olarak zamanında dağıtılmasını sağlamaları çağrısı yapıldı.

05.12.2023 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 5 Aralık (Xinhua) -- Çin Maliye ve Acil Durum Yönetimi Bakanlıkları, bu yıl doğal afetlerden etkilenen insanlara yönelik yerel yardım çalışmalarını desteklemek üzere ortaklaşa merkezi doğal afet yardım fonları tahsis etti.

Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı'na göre afetlerden etkilenenlerin kış ve bahar mevsimlerinde yaşam zorluklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak için yaklaşık 4,85 milyar yuan (yaklaşık 682,99 milyon ABD doları) yardım fonu tahsis edildi.

Yerel yönetimlerin yardım fonlarının denetimini güçlendirmeleri ve mali desteğin politika ve yönetmeliklere uygun olarak zamanında dağıtılmasını sağlamaları çağrısı yapıldı.

Çin'in kuzeydoğusu ve kuzeyi de dahil olmak üzere bazı eyaletlerde bu yıl ciddi doğal afetler yaşandı. Maliye ve Acil Durum Yönetimi Bakanlıkları, yerel yardım ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere bölgeye bir dizi çalışma ekibi gönderirken fonları önceki yıllara göre çok daha erken bir zamanda tahsis etti.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin, doğal afetlerden etkilenenlere yardım fonu tahsis etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement