Çin Kızılhaç Derneği, sel felaketinden etkilenen bölgelere yardım için 20 milyon yuan ayırdı - Son Dakika
Güncel

Çin Kızılhaç Derneği, sel felaketinden etkilenen bölgelere yardım için 20 milyon yuan ayırdı

Çin Kızılhaç Derneği, sel felaketinden etkilenen bölgelere yardım için 20 milyon yuan ayırdı

Çin Kızılhaç Derneği, Beijing, Hebei eyaleti ve Tianjin kentinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen insanların yeniden yerleştirilmesi ve afet sonrası yeniden inşa çalışmalarına destek olmak amacıyla 20 milyon yuanlık bir fon ayırdığını duyurdu. Dernek, bölgede sel kontrolü ve afet yardım çalışmalarına destek vermek için çalışma ekipleri gönderirken, yerel şubeleri de kurtarma görevlilerini seferber etti.

03.08.2023 16:23

Çin'in başkenti Beijing'in Fangshan ilçesinde bir aktarım noktasına ulaşmak için kurtarma botuna binmiş insanlar, 2 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)

BEİJİNG, 3 Ağustos (Xinhua) -- Çin Kızılhaç Derneği, Çin'in başkenti Beijing'de, Hebei eyaletinde ve Tianjin kentinde selden etkilenen insanların yeniden yerleştirilmesi ve afet sonrası yeniden inşa çalışmalarına destek olmak üzere 20 milyon yuan (yaklaşık 2,8 milyon ABD doları) ayırdı.

Dernekten Perşembe günü yapılan açıklamada, söz konusu bölgelerde aralıksız yağış ve fırtınaların sellere ve jeolojik afetlere yol açtığı ve yardım kuruluşunun, sel kontrolü ve afet yardım çalışmalarına destek vermek amacıyla bölgeye çalışma ekipleri gönderdiği belirtildi.

Dernek, yerel şubelerinin de ön saflarda çalışmak, kurtarma çalışmaları yürütmek ve ihtiyaç halindeki insanların yeniden yerleşmelerine yardımcı olmak üzere kurtarma görevlilerini seferber ettiğini duyurdu. ¦

 

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin Kızılhaç Derneği, sel felaketinden etkilenen bölgelere yardım için 20 milyon yuan ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement