Çocuk Gelişimi Öğrencileri Almanya Stajını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Çocuk Gelişimi Öğrencileri Almanya Stajını Tamamladı

Çocuk Gelişimi Öğrencileri Almanya Stajını Tamamladı

Öğrenciler eğitimin yanı sıra Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen'i ziyaret ettiler.

01.04.2013 18:58

Avrupa Birliği Hareketlilik Programı Leonardo da Vinci Programı çerçevesinde, Çankırı Kız Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Çocuk Gelişimi Eğitimi Öğrencilerine Avrupa Standartlarında Staj İmkanının Sağlanması" adlı proje kapsamında Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 6 öğrenci, Malatya Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 6 öğrenci ve Iğdır Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 6 öğrenci olmak üzere toplam 18 öğrencinin katılımıyla oluşan grup 03 Mart 2013 - 30 Mart 2013 tarihleri arasında Almanya Berlin' deki stajını tamamladı.

Çocuk Gelişimi öğrencileri Econ Eğitim Proje Danışmanlık, Arda Eğitim Danışmanlık, Mittelholf e.V ve Kindertagesstatten Berlin Süd-West işbirliğiyle 7 Alman anaokulunda 4 haftalık staj programına katıldılar. Proje sahibi kurum olan Çankırı Kız Meslek Lisesi öğrencileri Kinderhaus Am Fliegeberg ve Kita Lilienthal anaokullarında, proje ortağı Malatya İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Kita Ahörchen, Kita Kaiserstuhi ve Kita Markgrafen anaokullarında, diğer proje ortağı Iğdır Aralık Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileriyse Kita Sonnenstrahl ve Kita Potsdamer Schlösschen anaokullarında staj yaptılar. Bu stajla beraber çocuk gelişimi öğrencileri Türk ve Avrupa eğitim sistemini karşılaştırarak kendilerini ve vizyonlarını geliştirip gelecekteki mesleklerine şimdiden katkıda bulundular.

Öğrenciler eğitimin yanı sıra Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen'i ziyaret ettiler. Bu ziyaretle öğrenciler Alamanya anaokulları ve eğitim modelleriyle ilgili gözlemleri ve Başkonsolos Şen'in Avrupa Eğitim Sistemi ile ilgili bilgilendirmeleri kapsamında toplantı yaparak bilgi alışverişinde bulundular. Staj programıyla beraber Berlin'de sosyal ve kültürel aktivitelere katılan çocuk gelişimi öğrencileri Alman anaokullarındaki stajlarını tamamlayıp 30 Mart Cumartesi günü yurda dönüş yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Gelişimi Öğrencileri Almanya Stajını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement