'Çoğulcu, İronik, Şiirsel, İronik" Sergisi The Sofa Hotel'de - Son Dakika
Güncel

'Çoğulcu, İronik, Şiirsel, İronik" Sergisi The Sofa Hotel'de

\'Çoğulcu, İronik, Şiirsel, İronik" Sergisi The Sofa Hotel\'de

Contemporary Istanbul ve The Sofa Hotel işbirliğiyle hazırlanan 'Çoğulcu, İronik, Şiirsel, İronik" sergisi Hallarts, The Sofa Hotel'de!

31.08.2013 10:42

Contemporary Istanbul ve The Sofa Hotel işbirliğiyle 10 Eylül - 10 Ekim 2013 tarihleri arasında 13. İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak düzenlenecek olan ve Hasan Bülent Kahraman'ın küratörlüğünü yaptığı 'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi; sanatseverlere son dönem güncel sanatından geniş bir yelpaze sunacak.

Öner Kocabeyoğlu koleksiyonundan bir seçki ile Yaşam Şaşmazer, Şeçkin Pirim, Nejat Satı, Ardan Özmenoğlu, Erinç Seymen, Murat Pulat gibi sanatçıların eserlerinden oluşan 'Çoğulcu, İronik ve Şiirsel' sergisi 10 Eylül Salı akşamı Hallarts, The Sofa Hotel'de düzenlenecek kokteyl ile sanatseverler ile buluşacak.

Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın küratörlüğünü yaptığı, The Sofa Hotel'de 10 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak olan 'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi; son dönem güncel sanatın güçlü bir sunumunu gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Kendi kuşağının en önemli koleksiyonerlerinden ve yakın bir süre önce dünyadaki en önemli 50 genç koleksiyonerden biri olarak belirlenen Öner Kocabeyoğlu'nun koleksiyonu modern ve çağdaş Türk sanatının önde gelen yapıtlarını içeriyor. Koleksiyondan seçilmiş 18 çağdaş eseri içeren 'Çoğulcu, İronik ve Şiirsel' Sergisinde 18 sanatçının -Ali İbrahim Öcal, Ansen, Ardan Özmenoğlu, Duygu Süzen, Ebru Döşekçi, Ercan Akın, Erinç Seymen, Fırat Neziroğlu, Fulden Aran, Güçlü Öztekin, Gülay Semircioğlu, Murat Pulat, Nejat Satı, Sabire Susuz, Sinan Demirtaş, Şeçkin Pirim, Volkan Diyaroğlu, Yaşam Şaşmazer- önemli eserleri yer alacak.

'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi Küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman sergi hakkında şunları söyledi: "Günümüz dünyası, çoğulculuğu hedef alıyor. Bu durum son 30 yılın git gide hızlanan bir talebi olarak karşımıza çıkıyor, fakat dünyanın aynı derecede şiirsel ve ironik olduğunu veya çoğulculuğun şiirsel ve ironik bir bağlamda gerçekleştiğini söylemek zor. Oysa çoğulculuk tam da bu iki kavramla bütünleştiğinde bir anlam taşıyor. Çünkü şiir ve ironi insan hayatını olgunlaştıran çok özgün iki kavram. Şiir her yerde var, sokaklarda, gecede veya bir yoksullukta. İroni ise yaratılan bir şey. Dünyaya bakarken ve kendimizi savunurken kullanılabilecek en güçlü silah. Çünkü en yumuşak silah.  Çok yakın bir dönemde bu kentin sokaklarında çoğulcu, şiirsel, ironik olaylar cereyan etti. Kaldı ki, İstanbul daima çoğulcu, şiirsel, ironik bir kent oldu.  'Çoğulcu, Şiirsel, İronik' Sergisi de tüm bunların esinlerini taşıyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çoğulcu, İronik, Şiirsel, İronik' Sergisi The Sofa Hotel'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement