Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi, özellikle kent merkezinde mevzuata aykırı ve kayıt dışı olarak çek çek diye tabir edilen araçlarıyla geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıslara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, önceden tespit edilen hurda kağıt, plastik malzeme toplayıcılarına baskın düzenledi. Bu şekilde gelişi güzel toplanan maddelerin halk sağlığını tehdit ettiği ve çevre kirliliğine neden olduğu ifade edildi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu şekilde kağıt toplayan şahısların hem halk sağlığını tehdit ettiğini hem de çevreyi kirlettiğini söyledi. Başkan Böcek, "Çek çek arabalarıyla kağıt toplayanlar özellikle kent merkezinde görüntü kirliliğine neden oluyorlar. Hem görsel kirlilik oluşturan hem de yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkileyen bu kişilere defalarca uyarıda bulunduk. Uyarıları dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz" diye konuştu. - ANTALYA
Son Dakika › Güncel › Çöp ve Hurda Toplayıcılarına Belediye Baskını - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?