Çorum KOSGEB Müdürlüğüne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Çorum KOSGEB Müdürlüğüne Ziyaret

Çorum KOSGEB Müdürlüğüne Ziyaret

Christoph Hallier, Zeynep Yıldırım, Serdar Bozkurt, Murat Zeybel ve Mustafa Yağlı Çorum KOSGEB Müdürlüğünü ziyaret etti.

05.02.2014 15:33

Almanya Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Christoph Hallier, Alman Büyükelçilik Uzmanı Zeynep Yıldırım, Siemens Bölge Direktörü Serdar Bozkurt, TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel ve iş adamı Mustafa Yağlı Çorum KOSGEB Müdürlüğünü ziyaret etti.

Türk-Alman Ekonomi Günlerinin 13. sünü Çorum'da düzenlemek istediklerini belirten Almanya Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier, Çorum'u da gelecek vaat eden bir il olarak gördüklerini, Ekonomi ve Sanayi'de ki gelişimi açısından başarıların dikkat çektiğini dile getirdi.

Almanya Büyükelçiliği olarak daha önce Türkiye'nin farklı şehirlerinde Türk-Alman Ekonomik Günü etkinliği düzenlediklerini hatırlatan Hallier, "Bu etkinliğin 13'üncüsünü de Çorum'da düzenlemek istiyoruz. Bu etkinliğimizi, daha önce Türkiye'nin farklı bölgelerinde başarıyla tamamladık. Amacımız, Türk ve Alman iş adamlarını buluşturmak ve ilişkileri derinleştirerek iş birliğini geliştirmektir. Böylece iki ülkenin iş birliğini üst seviyelere taşımak istiyoruz. 2014 yaz aylarında Çorum'da gerçekleştirmeyi planladığız etkinlik için sizlerden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Alman yetkililerin Çorum'a gösterdikleri ilgiden ve KOSGEB Müdürlüğünü ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOSGEB destekleri hakkında heyete bilgiler verdi. Almanya-Türkiye ekonomik ilişkilerinin son yıllarda kazandığı ivmeye dikkat çeken Dursunoğlu, gelinen noktada Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında Almanya'nın 1. Sırada yer aldığını, yine durumun ithalatta da böyle olduğunu vurguladı.

Almanya Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Christoph Hallier'ın sorusu üzerine, yabancı yatırımcılarında devlet teşvik ve desteklerinden yararlanabildiğini, bu konuda fiili olarak KOSGEB'in desteklediği yabancı sermayeli kuruluşların bulunduğunu sözlerine ekleyen Dursunoğlu, 13.Türk-Alman Ekonomi Günlerinin Çorum'da yapılacak olmasının Türk-Alman KOBİ'leri arasındaki işbirliğini artıracağına inandığını ifade etti. KOSGEB olarak KOBİ'lerin Yurt Dışı İş Gezilerini de desteklediklerini ifade eden KOSGEB Müdürü Dursunoğlu, 2014 yılında Çorum'da gerçekleştirilecek 13.Türk-Alman Ekonomi Günlerinin ardından, işbirliğinin pekiştirilmesi adına Çorum'dan Almanya'ya İş Gezisi düzenlenmesinin yararlı olabileceğini ve kurum olarak bu geziye destek verebileceklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çorum KOSGEB Müdürlüğüne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement