Cumhurbaşkanı Gül Kastamonu'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül Kastamonu'da

Cumhurbaşkanı Gül Kastamonu\'da

Kırmızı halı ile karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

16.11.2012 18:33  Güncelleme: 10:11

Kastamonu Belediyesi'nde kırmızı-beyaz karanfillerin döküldüğü kırmızı halı ile karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Kastamonu'daki ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanlığı makamının bulunduğu 5. kata kadar asansörle çıkan Gül için, asansör kapısından makam odasına kadar olan yaklaşık 600 metrelik koridor boyunca kırmızı halı serildi. Kırmızı halının kenarları ise kırmızı-beyaz karanfillerle döşenirken, karanfiller arasındaki halıda yürüyen Gül, kenti çok beğendiğini belirterek, tarihi dokuya sahip çıkılmasını istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Yavuz, kentin 27 yıl sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırladığını belirterek, "Evliyalar, alperenler şehrine hoş geldiniz. Sizi ağırlamaktan mutluluk duyduk. 27 sene sonra ilk kez Cumhurbaşkanı ağırladık" dedi.

Belediye binasının girişinde yazan tarihin dikkatini çektiğini belirten Gül, "1876'dan beri burası belediye. Tüm çevreyi içine alan, çevre illerin bağlı olduğu eski, büyük bir merkez. Tarihi kültürü her şeyi çok bariz. Bugün kendi kültür, tarihini ve geleneklerini bu kadar koruyan il sayısı çok azalmış vaziyette. Belediyede olunca bunları biraz daha fazla konuşmak gerekir. Şehrin esas sahipleri belediyelerdir. Geleceğini çizenler, imarını yapanlar, yollarını açanlar, tespit edenler belediyelerdir. Şehrin kimliğini koruma konusunda ne kadar titizlikle davranılırsa o kadar iyi olur. Kastamonu kimliği olan şehrimiz, eski halini biliyorum. Şimdi çok daha güzel olmuş, Gelişmiş, büyümüş. Kamu ve özel binalar aynı şekilde" ifadelerini kullandı.

Kentin tarihi dokusunun bozulmamasını isteyen Gül, "Ümit ediyorum; tarihi konaklar, binalar, bunların hepsi en iyi şekilde korunur. Bunlar örnek alınarak, yeni yapılaşmalar gerçekleştirilir. Örnek alınarak yapılırsa, değeri çok artar. Sadece beton binaları dikmek, her tarafta yapılıyor. Mevcut tarihi binaları örnek alarak, stilize edip, daha modern hale getirerek yapılanırsa o kadar iyi olur" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm konusunun da önemini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, belediyelere önemli görevler düştüğünü ifade etti. İnsanları kırmadan, ikna ederek kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesini isteyen Gül, "Kentsel dönüşüm çok önemli... Eskiden yasal zorluklar olduğu için yapılamıyordu. Şimdi şehirleri güzelleştirmek, gerçekten en iyi şekilde yaşanır hale getirmek için, bir zamanın ihmalinden dolayı çirkinleşen tarafını temizlemek lazım. Bu kentsel dönüşüm yasası çok önemli. Kastamonu gibi, Allah'ın bu güzellikleri verdiği yemyeşil bir coğrafyada, bazen fakirlikten, bazen imkansızlıktan oluşan kötü, çarpık yapılaşmaları muhakkak dikkate alın. Şehrin içerisinde kalan sanayi, eski saniyeler, büyük fabrikalarla konuşarak, anlaşarak, üzmeden ikna ederek, bu tür tedbirleri ne kadar çok alırsanız, şehrinize o kadar çok hizmet etmiş olursunuz" şeklinde konuştu.

Gül, yıllardır göç veren Kastamonu'ya tersine göçün başlayabilmesi için de kentsel dönüşümün önemli olduğunu kaydederken, kentin tüm bürokrat ve siyasetçilerinin birlikte hareket etmesiyle, kentin çok önemli bir turizm merkezi ya da sanayi merkezi haline dönüştürülebileceğini vurguladı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül Kastamonu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement