Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu, cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışında ilk kez oy kullanacak vatandaşları bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

07.07.2014 20:17

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez yurt dışında oy kullanacak vatandaşlar için bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Başkent Paris'teki Anadolu Kültür Merkezi'nde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Paris Başkonsolosu Turgut Kural, yurt dışı seçmen kütüğüne kaydolma, oy verme ve diğer süreçlerle ilgili bilgi verdi.

Yurt dışında ilk kez oy kullanacak Türk vatandaşlarının sorularını yanıtlayan Kural, gerekmesi halinde 24 Ağustos'ta yapılacak ikinci tur için de geçerli prosedürü anlattı.

Seçimler dolayısıyla 2 Temmuz'dan bu yana Paris Başkonsolosluğu'na bağlı altı bölgede bilgilendirme toplantıları düzenleyen Kural, bu akşam Picardie bölgesinde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmesinin ardından seçim bilgilendirme toplantılarını sonlandırmış olacak.

Fransa'da yaşayan Türk vatandaşları, cumhurbaşkanlığı seçimleri için 31 Temmuz ile 3 Ağustos arasında oy kullanabilecek.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kaydolan Türk vatandaşları, belirtilen tarihlerde Paris, Marsilya, Lyon, Bordeaux, Strasbourg ve Nantes başkonsoluklarında 08.00 ile 17.00 saatleri arasında oy verebilecekler.

Seçimlerin ilk turunda sonuç alınamaması halinde Fransa'daki seçmenler 17-20 Ağustos'ta kayıtlı oldukları başkonsolosluklarda oy kullanabilecek. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement