Cumhuriyet Yazarları Savcılığa İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Yazarları Savcılığa İfade Verdi

Cumhuriyet Yazarları Savcılığa İfade Verdi

Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, savcılığa ifade verdi.

06.02.2015 11:36  Güncelleme: 12:31

12 kişinin ölümünden sonra tekrar Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin bu karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, savcılığa ifade verdi.

Hikmet Çetinkaya

SORUŞTURMA BAŞLAMIŞTI

Fransa'da 12 kişinin ölümüne neden olan Charlie Hebdo dergisine destek için Hz. Muhammed'i temsil ettiği belirtilen karikatüre köşelerinde yer veren Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Ceyda Karan

AVUKATLARIYLA ADLİYEYE GELDİLER

Soruşturma kapsamında tebligat gönderilerek ifadeye çağrılan yazarlar Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan dün avukatlarıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

"ŞÜPHELİ" SIFATIYLA İFADE GELDİLER

Burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Vedat Yiğit'e şüpheli sıfatıyla ifade veren iki yazar daha sonra adliyeden ayrıldı.

İşte Cumhuriyet'in karikatürleri yayınladığı sayısının surmanşeti:

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Yazarları Savcılığa İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ttt: cumhuriyet gazetesi dini degerlerle her zaman alay etmiştir. kendisini pislik olarak görüyorum 12 5 Yanıtla
  • döşemeci geldi: Bu dinsiz imansızlar ancak böyle hakaretlere ortak olurlar cehenem azabı nda cayır cayır yanarsınız inşallah 9 2 Yanıtla
  • CAHİL MUHALEFET: noldu muhalefet trolleri nerde eleştirileriniz gelmedi peygambere hakaret eden yayına destek veren ATATÜRKÜN kurduğu gazete cumhuriyet olduğu için ama paralelciler yazar sorun değil onlar için 4 2 Yanıtla
  • Zaza musa 1000 göl: Olum karşıma çıkmayın sakın . . . Eşek Suriye'den gelinceye kadar sopa . . . bu beyinsizlerde kendilerini bir tezek görüyorlar. . . 4 1 Yanıtla

Advertisement