Dağcılar, Şehitleri Anmak İçin Tırmanıyor - Son Dakika
Güncel

Dağcılar, Şehitleri Anmak İçin Tırmanıyor

Dağcılar, Şehitleri Anmak İçin Tırmanıyor

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Sarıkamış şehitleri anısına düzenlenen tırmanış etkinliği, 60 sporcunun katılımıyla başladı Federasyon başkanı Karaca: "3 bin 120 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağları'nın zirvesine çıkarak, orada şehitlerimiz için dua edeceğiz"

21.12.2013 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen tırmanış etkinliği, 60 sporcunun katılımıyla başladı.

Federasyonun, 1998 yılında başlattığı ve geleneksel hale getirdiği "Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Tırmanışı" kapsamında, şehitlik anıtı önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ile 60 dağcı katıldı.

Federasyon başkanı Alaattin Karaca, törende yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitleri için tırmanış etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, Allahuekber Dağları'na çok sayıda sporcuyla tırmanacaklarını söyledi.

Geçen yıl anma programını yürüyüşe katılarak gerçekleştirdiklerini anımsatan Karaca, "3 bin 120 metre yüksekliğindeki Allahuekber Dağları'nın zirvesine çıkarak, orada şehitlerimize saygı ve şükran ifadelerimizi sunacağız. İyi bir tırmanış etkinliği olacağını ümit ediyoruz" dedi.

Başkan Özbilen de düşmanla savaşarak ve donarak şehit olan askerlerin anısına yapılan tırmanışı anlamlı bulduğunu belirterek, Karaca ile sporculara teşekkür etti.

Törenin ardından, Selim ilçesi Sarıgün köyünden tırmanışa başlayan dağcılar, 2 bin 800 metrede çadır kurarak geceyi burada geçirecek. Yarın 3 bin 120 rakımlı zirveye ulaşacak olan grup, şehitler için dua okuyacak. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dağcılar, Şehitleri Anmak İçin Tırmanıyor - Son Dakika


Advertisement