Daimler Ag'de Dizel Manipülasyonu Şüphesiyle Arama - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Daimler Ag'de Dizel Manipülasyonu Şüphesiyle Arama

Daimler Ag\'de Dizel Manipülasyonu Şüphesiyle Arama
23.05.2017 16:45

Stuttgart Savcılığının, Alman otomobil üreticisi Daimler AG'nin ofislerinde dizel araçlarla bağlantılı olarak dolandırıcılık ve yanıltıcı reklam şüphesiyle arama yaptığı bildirildi.

Stuttgart Savcılığının, Alman otomobil üreticisi Daimler AG'nin ofislerinde dizel araçlarla bağlantılı olarak dolandırıcılık ve yanıltıcı reklam şüphesiyle arama yaptığı bildirildi.

Daimler AG'den yapılan açıklamada, Stuttgart Savcılığının dizel araçlarda egzoz salınımı manipülasyonu şüphesiyle şirketin birçok ofisinde arama yaptığı ifade edildi.

Açıklamada farklı noktalardaki aramaların, şirketin dizel motorlu araçların satışı ile ilgili dolandırıcılık ve yanıltıcı reklamlardan şüphelenilmesi sonucu gerçekleştiği aktarıldı.

Şirketin, yetkililerle tamamen iş birliği içinde olduğu vurgulanan açıklamada, mevcut basın açıklaması dışında devam eden ön soruşturmalar hakkında daha fazla açıklama yapılamayacağı kaydedildi.

Öte yandan, Alman medyasında yer alan haberlerde aramalarda 23 savcı ve 230 polis memurunun görev aldığı belirtilirken, Daimler AG'deki soruşturmanın, yerli rakibi Volkswagen AG tarafından tetiklenen egzoz emisyonu manipülasyonuna ilişkin daha geniş kapsamlı soruşturmanın bir parçası olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daimler Ag'de Dizel Manipülasyonu Şüphesiyle Arama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement