Bursa'da Damızlık At Çiftliğinde Yangın Çıktı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Damızlık At Çiftliğinde Yangın Çıktı

Bursa\'da Damızlık At Çiftliğinde Yangın Çıktı

Bursa'nın simgelerinden olan ve damızlık at yetiştirilen bir çiftliğin samanlık bölümünde çıkan yangın, hasara yol açtı.

26.06.2014 19:02  Güncelleme: 09:41

Osmangazi ilçesinde Ali Muhittin Dinçsoy'a ait "Paşa Çiftliği"ndeki samanlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri, yaklaşık 5 bin balya samanın bulunduğu bölüme müdahale etti.

Yangının çevreye sıçramaması için yoğun çaba sarf eden ekipler, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına aldı. Samanlığın alt katındaki ahırlarda yangın sırasında atların bulunmadığı öğrenilirken, büyük çaplı hasar meydana geldi.

Çitflik görevlisi Mustafa Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının başlamasının ardından olay yerinden iki kişinin kaçarak uzaklaştığını gördüğünü iddia etti.

Yangını, "tinerci ve balici" diye tanımladığı uçucu madde bağımlılarının çıkardığından şüphelendiklerini ileri süren Eroğlu, "Büroda otururken dumanların yükseldiğini, samanların tutuştuğunu ve yandığını gördüm. İtfaiyeye haber verirken, iki kişinin sığınağın altından ağaçlık bölgeye kaçtığını fark ettim. Zararımız büyük" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan ise yangının tahminen 300 metrekare kapalı yerde, ot ve samanların olduğu bölümde çıktığını belirterek, havanın rüzgarlı olmamasının yangını söndürürken işlerini kolaylaştırdığını söyledi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da Damızlık At Çiftliğinde Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement