Antalya'da Darağacında Kefen Giyip Boyunlarına İp Geçirdiler - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Darağacında Kefen Giyip Boyunlarına İp Geçirdiler

Antalya\'da Darağacında Kefen Giyip Boyunlarına İp Geçirdiler

Antalya AK Parti İl Gençlik Kolları, Mısır'da, İhvan-ı Müslimin taraftarı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etti.

09.04.2014 14:05  Güncelleme: 14:04

Antalya AK Parti İl Gençlik Kolları, Mısır'da, İhvan-ı Müslimin taraftarı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etti.

Mısır'da seçimle Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin görevinden uzaklaştırılmasının ardından Mısır'da bir dizi olay yaşanırken, İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarları yargılanıp ikinci duruşmada 529 kişi hakkında idam kararı verildi. Karar Türkiye genelinde AK Partili gençler tarafından protesto edildi.

ÜÇ DARAĞACI KURULDU

Kararı protesto eden bir grup Antalya AK Parti İl Gençlik Kolları üyesi, Antalya'nın en işlek yerlerinden birisi olan araç trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya geldi. Cadde üzerinde 3 darağacı kuran gençler, kefeni temsil eden beyaz bir çarşaf giyerek darağacına çıkıp ipi boyunlarına geçirdi. Cadde üzerinden geçen vatandaşların bakışları altında eylemlerini sürdüren gençler idam kararını protesto etti.

"BU SOYKIRIMA DUR DİYORUZ"

AK Partili gençler adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, verilen idam kararını protesto ettiklerini ve bu kararın bir darbe niteliğinde olduğunu öne sürdü. 81 ilde eşzamanlı yaptıkları protestoya dikkat çeken Bozdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti Gençlik Kolları olarak genel merkez kontrolünde 81 ilde eşzamanlı olarak tavrımızı ortaya koyuyoruz. Bu soykırıma dur diyoruz. Uluslararası kamuoyunu bu hukuksuz idam kararını durdurmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz."

Protestonun ardından gençler darağacı önünde fotoğraf çektirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Darağacında Kefen Giyip Boyunlarına İp Geçirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement