Darbecilerin Emrine Uymayan Albay, Bölge Komutanlığı'na Atandı - Son Dakika
Güncel

Darbecilerin Emrine Uymayan Albay, Bölge Komutanlığı'na Atandı

Darbecilerin Emrine Uymayan Albay, Bölge Komutanlığı\'na Atandı

Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, darbeci subayların ele geçirdiği Jandarma Genel Komutanlığı'nın sözde komuta kademesi tarafından gönderilen emri 'yok' hükmünde kabul etti.

17.07.2016 18:59

Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, darbeci subayların ele geçirdiği Jandarma Genel Komutanlığı'nın sözde komuta kademesi tarafından gönderilen emri 'yok' hükmünde kabul etti. Albay Arslan, Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı'na vekaleten atandı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından darbe girişiminin ilk saatlerinde Sivas İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan'a emir gönderilerek şehrin kamu kurumlarının ele geçirilmesi, Sivas Valisi Davut Gül'ün ise gözaltına alınması istendi. İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, bu emri yok sayıp 'Biz halkın ve milletin yanındayız' diyerek darbe girişimine hiçbir şekilde destek vermedi. Albay Arslan daha sonra Valiliğe geçerek, Sivas Valisi Davut Gül'e durum hakkında bilgi verdi. Darbe girişimini yok saydıklarını ve milli iradenin yanında olduklarını belirten Arslan, Vali Gül'e, "Devletimin, milletimin ve sizin emrinizdeyim" dedi.

Burada Valilik balkonundan halkı selamlayarak protesto gösterilerine katılan Albay Arslan, Sivas halkının da takdirini topladı. Bu gelişmelerin ardından Albay Bektaş Arslan, Tokat Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan hakkında darbe girişimi nedeniyle gözaltı kararı çıkması üzerine bu göreve vekaleten atandı.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbecilerin Emrine Uymayan Albay, Bölge Komutanlığı'na Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement