DAÜ İletişim'de Grafik Tasarım Sergisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

DAÜ İletişim'de Grafik Tasarım Sergisi

DAÜ İletişim\'de Grafik Tasarım Sergisi
02.04.2012 09:24

İran'lı grafik tasarımcı Prof. Dr. Ebrahim Haghigi'nin öğrencileri jüri karşısına çıktı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde konuk öğretim üyesi olarak ders veren dünyaca ünlü İran'lı grafik tasarımcı Prof. Dr. Ebrahim Haghigi'nin öğrencileri jüri karşısına çıktı.

Prof. Dr. Haghigi'nin verdiği Studio Practice II dersini alan 21 yüksek lisans öğrencisi, "This is Me" (Bu Benim): "Self Portrait" (Öz Portre): "Poster for a Movie" (Bir Film için Poster): "Water, Wind, Fire, Dust" (Su, Rüzgar, Ateş, Toz) başlıkları altında hazırladıkları poster çalışmalarını, Prof. Dr. Ebrahim Haghigi, DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit İnatçı'dan oluşan jürinin değerlendirmesine sundular. İletişim Fakültesi koridorlarında sergilenen çalışmalar, sergiyi gezenlerin beğenisini kazandı.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR İSTANBUL TASARIM BİENALİ'NDE SERGİLENECEK

Jüri tarafından başarılı bulunan çalışmalar, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 3 Ekim-12 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenleyeceği İstanbul Tasarım Bienali'nde sergilenecek. Bienalin bu yılki teması, "Imperfection/Kusurluluk" başlığını taşıyor. DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü bienale İstanbul Bilgi Üniversitesi (İBÜ) İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümüyle birlikte katılıyor. Bilgi Üniversitesi'nde sergilenecek olan öğrenci tasarımları kolektif bir bütünlük arz edecek. Bölüm başkanları Senih Çavuşoğlu (DAÜ) ve Onur Eroğlu'nun (İBÜ) koordinatörlüğünü yaptığı serginin metin yazarlığını Ümit İnatçı (DAÜ) ve Zafer Aracagök (İBÜ) üstleniyor.

HAGHİGİ 5 AYRI ÜNİVERSİTEDE DERS VERİYOR

İran Grafik Tasarımcıları Birliği Başkanı olan Prof. Dr. Ebrahim Haghigi, Tahran Üniversitesi, Farabi Üniversitesi, Tahran Sanat Üniversitesi, TV ve Sinema Okulu ile Azad Üniversitesi'nde Görsel Sanatlar Profesörü olarak çalışmalarına devam ediyor. 1970 yılında profesyonel olarak çalışmalarına başlayan Haghigi, grafik tasarım çalışmaları yanında, film, animasyon, sahne ve kostüm tasarımı gibi çalışmalarıyla çeşitli ulusal ve uluslararası festival, bienal ve yarışmadan çok sayıda ödül kazandı. Prof. Haghigi, afiş, kitap kapağı ve illüstrasyonu, fotoğraf, film, animasyon, kaligrafi, baskı resim gibi görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımının birçok alanında çok sayıda ürün ortaya koydu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ İletişim'de Grafik Tasarım Sergisi - Son Dakika


Advertisement