Davutoğlu, Haşimi ile Ortadoğu'yu Görüştü - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Haşimi ile Ortadoğu'yu Görüştü

Davutoğlu, Haşimi ile Ortadoğu\'yu Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüştü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüştü.

24.04.2012 22:14

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüştü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile görüştü. Görüşmede, Irak'a ilişkin son gelişmeler ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu'nun, Haşimi ile yaptığı görüşmede, Irak ve Ortadoğu'daki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Davutoğlu, Haşimi ile görüşmesinden önce düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta bir siyasi krizin ve çok ciddi itilafların olduğunun ancak bunların Türkiye'den bağımsız olarak ortaya çıktığının altını çizerek, "Tüm bunlar her şeyden önce çok erdemli bir tavır alınmasını gerektiren bir dönemde olduğumuzun işareti. Irak'ın birliği bütünlüğü bütün bölge için başta da bizim için büyük önem taşıyor" vurgusunda bulunmuştu.

Türkiye ve Irak başbakanları arasındaki sert söylem ve eleştirilerin ardından, Irak Dışişleri Bakanlığı, dün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer'i çağırarak Türk hükümetinin Irak'ın egemenliği ve içişlerine dair açıklamalarını sonlandırmasını istemişti.

Irak merkezi hükümeti tarafından terör suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarılan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Türkiye'den önce Katar ve Suudi Arabistan'a gitmişti.

Irak'taki terörist suçlamaların ardından bir süre Kuzey Irak'ta kalan ve Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi ayrıca, İstanbul'da Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmüştü. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Haşimi ile Ortadoğu'yu Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement