"Sınırda Ne Tür Tedbir Alınması Gerekiyorsa Alırız" - Son Dakika
Güncel

"Sınırda Ne Tür Tedbir Alınması Gerekiyorsa Alırız"

"Sınırda Ne Tür Tedbir Alınması Gerekiyorsa Alırız"

Ramazan Bayramı'nın ilk gününü memleketi Konya'da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayram Namazı'nı Kapu Camii'ne kıldı.

08.08.2013 09:33  Güncelleme: 10:32

Ramazan Bayramı'nın ilk gününü memleketi Konya'da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayram Namazı'nı Kapu Camii'ne kıldı. Namazın ardından hemşerileriyle bayramlaşan Davutoğlu, İslam dünyasının bayramını da kutladı. Suriye, Mısır, Somali ve Myanmar'da yaşanan olaylara değinen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Gönlümüz bu bayramı hakkıyla mutluluğunu yaşayamayanlarda Suriye'de büyük zulüm altında inleyen kardeşlerimize, Mısır'da istikrarsızlık dolayısıyla gelecek kaygısı taşıyan kardeşlerimize, Somali ve Myanmar'da çok dar imkanlarla bayramı idrak etmek isteyen kardeşlerimize ve dünyanın her bir köşesindeki mazlum kardeşlerimize, inşallah Türkiye, aziz milletimiz, elini uzatacak kudreti, imkanı her zaman kendi bünyesinde barındırır. İnşallah memleketimiz bu bayramda olduğu gibi bütün diğer bayramlarda da huzur ve mutluluk içinde kardeşlik hukukunu paylaşır."

SURİYE SINIRI

Gazetecilerin, Suriye'de PKK'nın kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG ile El Kaide taraftarı El Nusra arasında şiddetli çatışmalar devam ederken, El Nusra mensuplarının bir çok yerleşim yerinde sivilleri öldürmesi üzerine Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Suriye sınırına 8 peşmerge birliğini bekletmesi hatırlatılması üzerine Davutoğlu, o bölgede en kısa sürede barış ve huzurun vuku bulmasını istedi. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bayram günü, kalbimiz, yüreğimiz, Suriye'de acı çeken kardeşlerimizle ilgili orada kardeşlerimiz arasında Arap, Türkmen, Kürt, Sünni ayrımı gözetmedik. Bütün Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Bundan sonrada sahip çıkacağız. Ama kendi sınır boylarımızda vatandaşımızın huzuru ve ülkemizin bekası için ne tür tedbirler alınması gerekiyorsa bu tedbirleri alırız, almaktayız. Gönül ister ki sınırın öbür tarafında da kardeşlerimiz arasında etnik ve mezhebi farklar sebebiyle bir huzursuzluk bir çatışma vuku bulmasın. Bütün ülkelerde olduğu gibi Suriye'de de inşallah en kısa zamanda hangi kökenden hangi mezhebi geçmişten gelirse gelsin, bütün kardeşlerimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı günlere ulaşırız."

Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Garnizon Şehitliği'ni ziyaret edip, şehitlerin mezarı başında dua etti. Davutoğlu, daha önceki törenlerde 2002 yılında vatani görevini yaparken Tunceli'deki Çiçekli Dağı yakınlarında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen babası Selçuk Alkış'ı hiç görmediğini söylemesi üzerine manevi hızı olarak kabul ettiği 11 yaşındaki Gülnisa Alkış ve ailesinin bayramını kutlayıp, Alkış'ın şehit babasının mezarı başında dua etti. Gülnisa ve kardeşine bayram harçlığı veren Davutoğlu, şehitlikte karşılaştığı diğer çocuklar ada 20'şer lira harçlık verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sınırda Ne Tür Tedbir Alınması Gerekiyorsa Alırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement