Deliyim Dedi, Ceza Almadı - Son Dakika
Güncel

Deliyim Dedi, Ceza Almadı

Deliyim Dedi, Ceza Almadı

Samsun'un Atakum İlçesi'nde işsiz olan Ayhan S, eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla Sefa Yazıcı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakim önüne çıktı.

24.01.2013 15:23  Güncelleme: 16:41

Samsun'un Atakum İlçesi'nde işsiz olan 31 yaşındaki Ayhan S., eşiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla 18 yaşındaki Sefa Yazıcı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakim önüne çıktı. Önceki duruşmalarda sinir hastası olduğunu ileri süren tutuklu sanık Ayhan S., "Eşime, işyerinden arkadaşı olan Sefa'nın tecavüz ettiğini düşünüyordum. Ailesinden özür dilerim. Akli dengem yerinde değil. 3 kez tedavi gördüm" dedi. Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gönderilen raporda sanığın cezai ehliyetinin olmadığı otaya çıkınca, mahkeme Ayhan S.'nin iyileşinceye kadar tam teşekküllü bir hastanede tedavisine karar verdi.

Olay Atakum İlçesi Yeni Mahalle'de 2011 yılı Haziran ayında meydana geldi. İşsiz olan 1 çocuk babası Ayhan S., pastanede çalışan eşi 27 yaşındaki Y.S.'nin iş arkadaşı Sefa Yazıcı'yı bıçakladı. 9 yerinden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Yazıcı kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü. Ayhan S. ise kısa süre sonra yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tasarlayarak bir kişiyi öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık son kez hakim karşısına çıktı. Sinir hastası olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını ileri sürerek önceki ifadelerini tekrar eden Ayhan S., "12 yılda 3 kez hastaneye yatarak tedavi gördüm. 8 yıl önce de eşimle evlendik. Ben çalışmıyorum. Ailemin yardımıyla geçimimizi sağlıyoruz ve eşim de pastanenin imalat kısmında çalışıyordu. Bu olaydan bir kaç gün önce balkondan bakarken eşimi üç kişinin zorla bir otomobile bindirdiği gördüm. Aşağı indim, ama yetişemedim. Yarım saat sonra eşim eve geldi. Boynunda morartılar vardı. Eşime tecavüz edildiğini düşündüm. Olay akşamı eşimin işyerine gittim. Sefa'ya 'eşime sen de mi tecavüz ettin?' diye sordum. İnkar edip küfürlü konuştu. Kendimi kaybetmişim ve yanımda getirdiğim bıçağı karnına sapladım" diye konuştu.

Akli dengesinin yerinde olmadığını ileri süren sanığın Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gönderilen raporunda akıl sağlığının yerinde olmadığı ve cezai ehliyetinin bulunmadığı belirtildi. Bunun üzerine mahkeme, sanığa ceza vermeyerek iyileşinceye kadar tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesine karar verdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deliyim Dedi, Ceza Almadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement