Demokratikleşme Paketi - Son Dakika
Güncel

Demokratikleşme Paketi

TGTV İcra Kurulu Başkanı Akbulut: "Hükümet tarafından kamuoyuna açıklanan demokratikleşme paketinde, halkın büyük çoğunluğunun üzerinde mutabakata vardığı talep ve beklentiler olduğunu gözlemekteyiz. TGTV olarak bu paketi destekliyoruz" TİKAD Başkanı Bulut: "Demokratikleşme paketinin, ülkemizin ekonomik gelişimi ile paralel bir sosyal gelişimin önünü açacağına inanıyoruz"

01.10.2013 20:03

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, hükümet tarafından kamuoyuna açıklanan demokratikleşme paketinde, halkın büyük çoğunluğunun üzerinde mutabakata vardığı talep ve beklentilerin olduğunu gözlemlediklerini belirterek, TGTV olarak bu paketi destekediklerini bildirdi.

Akbulut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, çözüm sürecinin önünü açarak güçlü bir hamle yaptığını kaydetti.

Hamza Akbulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu irade, Türkiye gerçekliği dikkate alındığında çok önemli ve ileri bir adımdır. Ülkemizde her dinin, mezhebin, meşrebin, ekolün kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve yaşayabilecekleri bir topluma doğru yeni demokratikleşme paketlerinin beklentisi içerisindeyiz. Hükümet tarafından kamuoyuna açıklanan demokratikleşme paketinde, halkın büyük çoğunluğunun üzerinde mutabakata vardığı talep ve beklentiler olduğunu gözlemekteyiz. TGTV olarak bu paketi destekliyoruz."

TİKAD Başkanı Bulut

Türkiye İş Kadınları Derneği  (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut da demokratikleşme paketinin, ülkenin ekonomik gelişimi ile paralel bir sosyal gelişimin önünü açacağına inandıklarını bildirdi.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, bu yolda atılan adımları olumlu bulduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Elbette bu paketle tüm sorunlarımızın bir anda çözülmesini beklemek doğru olmaz. Nitekim Başbakanımızın da belirttiği gibi, bu bir süreçtir. Hükümetimizin cesur adımları sayesinde Türkiye, 11 yıllık bu dönemde hayal dahi edilemeyen bir noktaya gelmiştir. İnancımız o ki, Başbakanımızın 2023 vizyonu Türkiye'yi bundan da farklı bir noktaya taşıyacaktır. "

Bulut, demokratikleşme paketinde yer alan ana dilde eğitim, köy isimlerinin değiştirilmesi, ibadet özgürlüğü ve kamuda başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin düzenlemelerin, her ne kadar daha yapılması gereken çok şey olsa da birçok kesimin sıkıntılarına belli noktalarda çare olacağını düşündüklerini aktardı.

Bu paketin, atılacak daha büyük ve hızlı adımlar için sadece bir başlangıç olduğunu kaydeden Bulut, "TİKAD olarak, son derece yapıcı ve birleştirici özellikler taşıyan bu demokratikleşme paketinin Türkiye'nin yararına olduğuna inanıyor, kadınlara dönük düzenlemelerin sayılarının çoğaltılması yönünde daha fazla ve daha kapsamlı adımlar atılmasını da bekliyoruz. Tüm hassasiyetlere özen gösterilerek hazırlanmış olan bu demokratikleşme paketinin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratikleşme Paketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement