Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andılar - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andılar

Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andılar

Bodrum'da CHP'li gençler, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40'ıncı yılında, gökyüzüne dilek feneri balonları uçurdu.

06.05.2012 11:56

Bodrum'da CHP'li gençler, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40'ıncı yılında, gökyüzüne dilek feneri balonları uçurdu. Tekneyle denize açılan gençler, marşlar ve şarkılar eşliğinde balonları gökyüzüne bıraktı.

CHP Bodrum Gençlik Kolları üyeleri, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 40'ıncı yılında, tekneyle denize açılarak saat 03.05'te, gökyüzüne dilek feneri balonları bıraktı, marşlar ve şarkılar söylerek onları andı. 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Ne ABD, ne AB tam bağımsız Türkiye' sloganları atan gençler adına konuşan Gülşah Öztürk şunları söyledi:

"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve devrimci arkadaşlarını hiç unutmadık. Yaktıkları devrim ateşini bir an bile söndürmedik. Ülkeleri için geleceklerinden, doğacak çocuklarından ve baba olma hayallerinden vazgeçtiler. Onları hatırlamak, onları katleden faşist sisteme karşı unutulmadıklarını ve unutulmayacaklarını gösteren bir meydan okumadır. Bugün bizim önümüze engel koymaya, bizi susturmaya çalışan iktidar güçlerine karşı hep birlikte savaşmaya ve onların bıraktığı yürekle yolumuza devam etmeye hazırız. Denizler'i anmak onlar için ağlamak değildir. Yüreğinizi ve cesaretinizi ortaya koymaktır. Onları yüreğimizde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz." - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını Andılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement