Denizli Çimento, 503 Milyon Dolara Oyak Çimento'nun - Son Dakika
Güncel

Denizli Çimento, 503 Milyon Dolara Oyak Çimento'nun

Denizli Çimento, 503 Milyon Dolara Oyak Çimento\'nun

Denizli'nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Denizli Çimento'nun hisselerinin tamamı ve iştiraki Modern Beton, 503 milyon dolar bedelle Oyak Çimento'nun oldu.

13.11.2014 14:15  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Denizli Çimento'nun hisselerinin tamamı ve iştiraki Modern Beton, Rekabet Kurulu'nun da onayıyla 503 milyon dolar bedelle Oyak Çimento'nun oldu. Oyak Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamada 1.8 milyon ton kapasiteli Denizli Çimento ve iştiraki Modern Beton'un haziran ayında başlayan satış aşamasını yakından takip ederek, Rekabet Kurulu'nun da onayını alarak bünyesine kattığı belirtildi.

Honaz İlçesi'nin Kaklık Mahallesi'nde bulunan, 1976 yılında temeli atılan Denizli Çimento 1987 yılında işletmeye alındı. 1992 yılının sonunda özelleştirme programı kapsamında Modern Çimento tarafından satın alınan Eren Holding bünyesine katıldı. 2007 yılı birinci çeyreğinde ise İrlanda kökenli CRH firması Denizli Çimento'nun yüzde 50 hissesini aldı. Eren Holding ve CRH ortaklığında üretim yapan, günde 6 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikanın satışı kararlaştırıldı. Haziran ayından bu yana yerli ve yabancı ortaklı şirketlerin alıcı olarak yer aldığı süreçte ipi göğüsleyen Oyak Çimento Grubu oldu. Oyak Çimento 503 milyon dolara Denizli Çimento ve iştiraki Modern Beton'u bünyesine kattı. REKABET KURULU DA SATIŞA ONAY VERDİ

Denizli Çimento'nun satışı Oyak Çimento Grubu tarafından yazılı açıklama ile duyuruldu. Açıklamada OYAK Çimento Grubu'nun Denizli Çimento ve yüzde 100 iştiraki Modern Beton'u 10 Kasım günü bünyesine kattığı belirtilerek, "OYAK Çimento Grubu, temel yatırımlarını tamamlamış, 1.8 milyon ton kapasiteli, kısmen kendi enerjisini üreten, pazarda iyi tanınan ve sadık müşterisi olan Denizli Çimento'nun satış aşamasını yakından takip etmiştir. Son dönemde Türkiye'de gerçekleştirilen şirket devralmaları arasında Denizli Çimento'ya geri dönüşü hızlı olan bir yatırım gözüyle bakılmıştır. Halka açık 5 çimento ve bunlara dikey olarak entegre beton, kağıt, torba şirketlerini bünyesinde barındıran OYAK Çimento Grubu, Denizli Çimento'nun gruba katılması ile Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde faaliyetlerini sürdürür hale gelmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca OYAK Çimento Grubu'nun Denizli Çimento'nun satın alınması ile klinker kapasitesi yıllık 10.3 milyon tona, pazar payını da yüzde 16,6'ya çıkardığı, Denizli Çimento'nun da katılmasıyla grubun 2014 yılı sonunda satış rakamının 10 milyon tonu aşacağı belirtildi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Çimento, 503 Milyon Dolara Oyak Çimento'nun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement