Denizli'de Yöneticilerden Hastanede İlginç Uygulama - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Yöneticilerden Hastanede İlginç Uygulama

Denizli\'de Yöneticilerden Hastanede İlginç Uygulama

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Engelliler Haftası dolayısıyla ilginç bir uygulamaya imza attı.

16.05.2014 12:25  Güncelleme: 12:28

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Engelliler Haftası dolayısıyla ilginç bir uygulamaya imza attı.

Engellileri anlamak ve engelleri kaldırmak amacıyla Genel Sekreter Op.Dr. Osman Acar başkanlığında Tıbbi Hizmetler Başkanı Op.Dr. İlhami Beyaztaş görme engelli rolüne, DDH Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Abdullah Tok koltuk değneğiyle, DDH İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Yavuz Tosun da tekerlekli sandalyeyle hastaneye gelerek sağlık alanında engellilere yapılan düzenlemeler ve varsa yaşanan sıkıntıları yerinde tespit etti.

DDH Yöneticisi Op. Dr. Kadir Gökhan Saçkan gün içerisinde birçok hastayla beraber engelli hastaların da hastaneye geldiğini onların polikliniklere kolay erişebilmesi ve kayıtlarını daha rahat yapabilmesi için bazı önlemler alarak hastane hizmetlerinden rahatlıkla yararlanmalarını sağladıklarını söyledi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu da hastanelerde engelliler için yapılan uygulamalardan duyduğu mutluluğu dile getirerek şöyle konuştu: "Hastanelerde güzel girişimler var. Hastanelerde işaret dili zorunlu hale gelmiş ve personel işaret dili biliyor. İletişim konusunda daha önce sıkıntılar yaşıyorduk. Şuan derdimizi kolayca anlatabiliyoruz."

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Acar da, engelli vatandaşların sağlık sisteminden yararlanırken hayatını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar onlara verilmiş birer bağış değil ya da onlara yapılmış bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Engellilere insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, onları topluma kazandırmak bizim en önemli sorumluluklarımızdır. Biz de sağlık alanında engelli vatandaşlarımızın diğer vatandaşlar gibi aynı hizmetten yararlanabilmesi için çalışmalar yapıyoruz." - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Yöneticilerden Hastanede İlginç Uygulama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement