Denktaş'ın Naaşı Defnedilmek Üzere Cumhuriyet Parkı'nda - Son Dakika
Güncel

Denktaş'ın Naaşı Defnedilmek Üzere Cumhuriyet Parkı'nda

Denktaş\'ın Naaşı Defnedilmek Üzere Cumhuriyet Parkı\'nda

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı.

17.01.2012 16:27

Kktc Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, cenaze namazını kıldırmasının ardından yaptığı konuşmada, Allah Resulü buyururlar ki; 'Nasıl yaşarsanız öyle vefat edersiniz. Nasıl vefat ederseniz öyle haşrolunursunuz. Sevgili, merhum cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, yaşamının neredeyse tamamını Kıbrıs Türkünün var oluşuna adadı ve son nefesine kadar bizi biz yapan temel değerler olan vatan, millet, bayrak, Kur'an, ezan gibi temel değerlerimizi yükseltmek ve yaşatmak üzere kendisini vakfetti ve böylece Rabbi'ne nadide bir insan olarak yürüdü. dedi.

Namazın ardından askerlerin omzunda camiden çıkarılan Denktaş'ın naaşı Tekbirler eşliğinde top aracına konuldu. Denktaş'ın naaşı Girne Kapısı'nı ardından toprağa verilmek üzere Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) anıtının bulunduğu Cumhuriyet Parkı'na getirildi.

Havanın çok soğuk ve zaman zaman yağmurlu olmasına rağmen yaşlısı, genci, çocuğuyla meydanı dolduran vatandaşlar, ellerinde KKTC bayrağı ve Denktaş posterleri ile Baba Denktaş Rahat Uyu Yattığın Yerde, Çünkü Emanetin Emin Ellerde, Baba Türk Denktaş Seni Asla Unutmayacağız Nur Ol, BabaTürk Denktaş Mekanın Cennet Olsun, BabaTürk Denktaş Yolundan Ayrılmayacağız yazılı dövizler taşıdı.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın naaşı Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Girne Kapısı'na getirildi ve buradan Şehitler Abidesi ve Meclis önünden izlenecek güzergahtan defnedileceği Cumhuriyet Parkı'na getirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denktaş'ın Naaşı Defnedilmek Üzere Cumhuriyet Parkı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement