Deprem, Sığınmacıları İkinci Kez Vurdu - Son Dakika
Güncel

Deprem, Sığınmacıları İkinci Kez Vurdu

Deprem, Sığınmacıları İkinci Kez Vurdu

Van'ı vuran 7,2 lik depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı da kapılarını ilk günden itibaren açtı.

01.11.2011 16:44

Van'ı vuran 7,2 lik depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı da kapılarını ilk günden itibaren açtı. Feyyaz Tokar Eğtiim Parkı yöneticisi Rezzan Bayram, depremin ilk gününden itibaren yaklaşık 4 bin kişiyi ağırladıklarını söyledi. Sığınmacıların da barındığı parkta, doğumlarda gerçekleşti. Afgan bir mülteci, sığındığı eğitim parkında doğum yapınca, doğurduğu kızının adını Rezzan bıraktı.Evleri yıkılan veya hasar gören birçok vatandaş, çadırlarda yaşamını sürdürürken, Van'da faaliyet gösteren Türkiye Eğtim Gönüllüleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı da kapılarını ilk günden beri hem vatandaşlara, hem de sığınmacılara açtı. Prefabrik bir bina olan ve 1750 metre kare, kapalı alanı bulunan parkta 130'u sığınmacı olmak üzere şu ana kadar yaklaşık 4 bin kişi barındı. İpekyolu Caddesi'nde bulunan Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yöneticisi Rezzan Bayram ilk günden itibaren kapılarını vatandaşlara açtıklarını söyledi. Isınma probleminin bulunmamasının bir avantaj olduğunu belirten Bayram,Biz kapılarımızı sığınmacılara açtık. Onlarda buraya geldiler. Onların hem kendi ülkelerinde olmayışlarınıda göz önüne aldık. ve onlar için aslında ikici bir depremdi. Onlar için daha zordu çünkü dil bilmiyorlardı. 130 sığınmacıyı buraya alıp bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruzdedi.

SIĞINMACI DEPREM BEBEĞİ DÜNYAYA GELDİ

Van'da kötü koşullarda yaşamlarını sürdüren sığınmacılarıın depremle birlikte durumlarının daha da kötüleştiğini anlatan Bayram, özelilkle kalabalık nüfuslu sığınmacıların bu depremde etkilendiğini belirtti. Bayram, depremin 4'üncü günü hamile olan bir sığınmacı kadının doğumunu gerçekleştirdiklerini anlattı. 3 yıl önce Afganistan'dan gelen ve üçüncü çocuğunu depremin döndüncü günü dünyaya getiren Sakine Amiri, çok mutlu olduğunu söyledi. Amiri, yeni dünyaya gelen bebeğinin isminide kendilerine sahip çıkan Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Yönetcisi Rezzan Bayram'ın adını verdi. Rezzan bebek şimdi parkıta herkesin gözdesi olmuş durumda.

DEPREM ÇADIRINDA BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Bir başka sığınmacı ise depremde kendi yaptıkları çadırda doğumunu yaptı. Şuanda bebeği ile birlikte parkta yaşamını sürdüren Afganistan uyruklu Mehsima Heseni çadırda kendi imkanlarıyla doğum yaptı. Heseni'ye de yine Feyyat Toker Eğitim Parkı sahip çıktı. 2 çocuğunu dünyaya getiren Heseni isminide Amina bıraktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deprem, Sığınmacıları İkinci Kez Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement