Dha Ankara - Türksat'ın Bombalanması Davasında Ara Karar - Son Dakika
Güncel

Dha Ankara - Türksat'ın Bombalanması Davasında Ara Karar

Dha Ankara - Türksat\'ın Bombalanması Davasında Ara Karar

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'ın bombalanmasına yönelik 4'ü firari 16 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 20 Nisan 2017'ye erteledi.

06.04.2017 15:46

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'ın bombalanmasına yönelik 4'ü firari 16 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 20 Nisan 2017'ye erteledi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve oldukça gergin geçen duruşmaya tutuklu sanıklar, müşteki ve taraf avukatları katıldı.

Duruşma müşteki beyanlarının ardından, daha önce avukatı olmadığı için savunma yapmayan sanık Yüzbaşı Mustafa Altunay'ın ifadesiyle devam etti. Sanık Altunay, iki gündür sanık ve müşteki ifadelerini dinlediğini ve hiç kimsenin kendisiyle ilgili 'silah kullandı', 'tehdit etti', 'kötü davrandı' gibi ifadeler kullanmadığını belirterek, "Öyle ya da böyle bu işin içine sokulduk. Ancak tüm ifadelerden benim oraya bilinçli bir şekilde gitmediğimi ortaya koyuyor. Burada bir kişi benim oradakilere kötü davrandığımı, silah doğrulttuğumu söylesin bütün suçlamaları kabul edeceğim" dedi.

GÖLBAŞI KAYMAKAMININ DİNLENMESİNİ İSTEDİ

İfadesine, "Bizi buraya kim gönderdiyse Allah belasını versin" diye devam eden sanık Altunay, "Oraya darbecilerin geleceğini bilerek önlem alan kimse neden sadece güvenlik görevlilerini çağırmış. Bütün emirleri veren ve tedbirleri alan Gölbaşı kaymakamıymış. Ben kaymakamın dinlenmesini istiyorum. Biz oraya gideceğimizi bilmiyorduk ama orada daha önce hazırlıklar başlamış. Bizi oraya gönderenler kimse, orada hazırlıkları yapan, güvenlik önlemi alanlar da aynı kişiler diye düşünüyorum" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, "Darbe girişimi ortaya çıktığında hemen hemen herkes TÜRKSAT'ın basılacağını tahmin eder" diyerek sanığın tezlerinin yersiz olduğunu belirtti.

ASTSUBAY ERSAN ŞEN'İN ÖLÜMÜ

Sanık Altunay, TÜRKSAT'tan çıktıktan sonra en öndeki araçta bulunduğunu Ersan Şen'in nasıl öldüğünü görmediğini belirterek, "Biz konvoy halinde giderken sivil polisler tarafından bize ateş açıldı. Bir süre sonra arkadaki araçların bizi takip etmediklerini anladık. İfade veren polis arkadaşlar kendilerinin ateş açmadıklarını ve 'Astsubay Ersan Şen'i yaralı olduğu için diğer askerler infaz etti' diyorlar. Neden ateş açtıklarını ve Ersan Şen'i vurduklarını kabul etmiyorlar?" diye sordu.

BİR DARBECİYİ VURMAK POLİS İÇİN ŞEREFTİR

Bunun üzerine araya giren Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, "Neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Bir darbeciyi öldürmek bir polis için şereftir. Bunu saklama gereğini neden duysun ki? Buradan ne gibi bir sonuç çıkarmaya çalışıyorsun" dedi.

SALONDAKİLER BAŞKANI SÖZLERİNİ ALKIŞLADI

Başkanın bu ifadelerine sanık Altunay, "Ben de bunu soruyorum" diye karşılık verirken, salonda bulunanlara başkanı alkışladı. Başkan Ademoğlu salondakilere tepki göstererek, "Burada yargılama yapıyoruz, alkış da ne oluyor" diyerek salondakileri uyardı.

Sanığın ifadesinin ardından sanık ve müşteki avukatları söz alarak taleplerini iletti. Talepleri değerlendiren mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 20 Nisan 2017'ye erteledi.

Haber: Özkan ARSLAN/ANKARA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Ankara - Türksat'ın Bombalanması Davasında Ara Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement