Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

Ümraniye'de bir gecekonduda çıkan yangın büyüyerek yanında bulunan iki katlı binaya da sıçradı.

05.07.2017 08:11

Ümraniye'de bir gecekonduda çıkan yangın büyüyerek yanında bulunan iki katlı binaya da sıçradı. Yangında gecekondu kullanılamaz hale gelirken, iki katlı binanın çatısında maddi hasar meydana geldi.

Yangın Ümraniye Aşağı Dudulu Mahallesi Hürrem Sokak'ta bulunan bir gecekonduda saat 03.00 sıralarında çıktı. Suriyeli bir ailenin kaldığı iddia edilen gecekonduda henüz bilinmeyen bir nedenle  çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek yan tarafta bulunan iki katlı binaya da sıçradı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev alev yanan gecekondu ve binaya müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın güçlükle söndürüldü. Yangın nedeniyle gecekondu kullanılamaz hale gelirken, iki katlı binanın çatısında ise maddi hasar oluştu.

Bir mahalle sakini "Ben polislerin siren sesini duydum bir baktım Suriyelilerin oturduğu gecekondu alev almış yanıyordu. Arsada iki üç metre boyunda otlar vardı oraya sıçradı. Oradan da yan binaya sıçradı. Suriyelilerin oturduğu ev tamamen yandı, diğer binanın ise çatısı yandı" dedi. Yangın nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü dökümü:

---------------

(AMATÖR KAMERA)

-Gece kondu ve binanın alev alev yanması

(AKTÜEL)

-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları

-Sokakta toplanan vatandaşlar

-İtfaiye erlerine vatandaşların ayran vermesi

-Söndürülen gece kondu ve binanın çatısı

-Röportaj

-Genel ve detaylar

05.07.2017 - 04.25 Haber Kodu : 170705012

========================

4- USTA OYUNCU HAKAN BALAMİR HAYATINI KAYBETTİ

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Uzun süredir KOAH hastalığıyla mücadele eden ünlü sanatçı Hakan Balamir, durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Balamir saat 20.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Türk sinemasının usta oyuncularından 72 yaşındaki Hakan Balamir, uzun süredir mücadele ettiği Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle bir süredir nefes almakta zorlanıyordu. Yaklaşık bir hafta önce durumu ağırlaşan Balamir, ailesi tarafından Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Ünlü oyuncu burada Solunumsal Yoğun Bakım Ünitesi'ne yatırıldı. Yaklaşık 1 haftadır tedavisi devam eden ve durumu ağırlaşan Balamir, bugün saat 20.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu.

Babasının vefat haberini alan Tufan Balamir'in gözyaşlarını tutamadı.

Oyuncu Hakan Balamir'in, Perşembe günü Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Hastane

-Yakınları

-Oğlu ile röportaj

-Arkadaşıyla röportaj

-Yakınların hastaneye gidişi

-Hastanenin girişi

-Hakan Balamir'in arşiv görüntüsü

-Balamir'in fotoğrafı

-Genel ve detay

04.07.2017 - 19.18 - Haber Kodu : 170704206

04.07.2017 - 20.22 - Haber Kodu : 170704219

04.07.2017 - 21.52 - Haber Kodu : 170704227

============================

5- MAHKEME KOCASINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜREN KADINI "MEŞRU SAVUNMA" DİYEREK SERBEST BIRAKTI

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASIYLA YARGILANIYORDU. MAHKEME "CEZALANDIRMAYA GEREK YOK" DEDİ.

Esenyurt'ta çocuk bezi yüzünden dayak yediği kocasını bıçaklayarak öldüren Yasemin Kaymaklı  3 yıldır cezaevindeydi. Kaymaklı kararı duyunca gözyaşlarını tutamadı.

Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

Esenyurt'ta 3 yıl önce tartıştığı eşi Özkan Kaymaklı'yı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, sanığın korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirildiğini belirterek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Kararla birlikte sanık Kaymaklı'nın tahliyesi kararlaştırıldı.

YASEMİN KAYMAKLI DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Yasemin Kaymaklı  ve  taraf avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Kaymaklı'nın avukatı Selmin Cansu Demir, "Müvekkilim uzun süre şiddete maruz kalmıştır. Türkiye'de birçok kadın da bu şekilde şiddete maruz kalmıştır. Bu kararı burada ve dışarıda bekleyen birçok kadın vardır. Devlet kadına karşı şiddeti önlemek ile sorumludur. Mahkemenizin Türk Milleti adına olumlu bir karar vereceğini düşünmekteyiz" dedi. Savunma yapan avukatlar da sanık Yasemin Kaymaklı'nın beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep etti.

SANIK KAYMAKLI: BÖYLE OLSUN İSTEMEZDİM

Son sözü sorulan Yasemin Kaymaklı da "Böyle olsun istemezdim. Bilerek ve isteyerek yapmadım. O evden çıkamayacaktım. Öldürmek için hareket etmedim. Yaşadığımı ben biliyorum. Polisi aradım . Ancak telefonları kırdı. Yardım istedim ancak ulaşamadım" diye konuştu.

SANIĞA CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ

Sanık Yasemin Kaymalı'nın eşi Özkan Kaymaklı'ı "Kasten  öldürmek" suçundan hakkında dava açıldığını hatırlatan mahkeme heyeti, sanığın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirildiğini belirterek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme heyeti sanık Yasemin Kaymaklı'nın cezaevinden tahliyesine de hükmetti.  Sanık Kaymaklı kararın ardından  gözyaşı döktü.

ÜYE HAKİMDEN MUHALEFET ŞERHİ

Üye hakim Sadık Kahraman, sanığın eylemi haksız tahrik altında insan öldürme suçunu oluşturduğundan bu suçtan cezalandırılması görüşünde olduğunu belirterek, karara muhalefet şerhi koydu.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, sevinçli ve mutlu olduğunu ifade ederek, bu tarz kararlara daha çok ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu ülkede yaşayan bütün kadınların daha çok ihtiyacı var. Artık şiddetin her türlüsünden bıktık. Mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz".

İDDİANAME

İddianamede Yasemin Kaymaklı'nın 10 Temmuz 2014 tarihinde eşi Özkan Kaymaklı ile çocuk bezi yüzünden tartıştığı belirtiliyordu. Özkan Kaymaklı'nın Yasemin Kaymaklı'yı  darp ettiği belirtilen iddianamede, Yasemin Kaymaklı'nın ekmek bıçağıyla eşini öldürdüğü iddia ediliyordu. İddianamede Kaymaklı için "Yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Eyüpoğlu'nun konuşması

-Adliyeden görüntü

-Genel ve detaylar

04.07.2017 - 18.43 - Haber Kodu : 170704197

==============================

(ÖZEL)

6- YASEMİN KAYMAKLI CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Cezaevi çıkışında ailesi ve bir grup kadın tarafından karşılanan Yasemin Kaymaklı, kendisini bekleyenlerle birlikte burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İstanbul DHA

Esenyurt'ta 3 yıl önce tartıştığı eşi Özkan Kaymaklı'yı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, sanığın korku ve telaşla sınırı aşması sonucu eylemi gerçekleştirildiğini belirterek sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Kararla birlikte sanık Kaymaklı'nın tahliyesi kararlaştırıldı. Yasemin Kaymaklı kararın ardından tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan akşam saatlerinde tahliye oldu. Kaymaklı'yı, cezaevi kapısının önünde ailesi ve kendisine destek veren bir grup kadın bekledi. Kadınlar, Kaymaklı'nın cezaevinden çıkışı sırasında 'Yaşasın kadın dayanışması' şeklinde slogan attı.

KENDİSİNE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Burada kısa bir açıklama yapan Kaymaklı, tahliye olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Kaymaklı'nın avukatı Diren Cevahir Şen cezaevi önünde yaptığı açıklamada, "Yasemin yaklaşık 3 yıldır cezaevindeydi. Biz umudumuzu hiç yitirmedik. Yasemin, hayatı boyunca şiddet yaşayan kadınlardan bir tanesi. Onun bütün isteği şiddeti durdurabilmek ve hayatta kalabilmek içindi. Biz mahkemeye bunu anlatmaya çalıştık. Türkiye'de her gün 3 kadın öldürülüyor ve bu kadınlar korunamadığı için ölüyor. Yasemin, şans eseri kurtulanlardan. Bugün aramızda sanık sandalyesine 14'üncü kez çıktı. Tamamen kadınların mücadelesinin bir sonucu. Özgürlüğüne kavuştu. Bir nebze de olsa içimiz ferahladı" diye konuştu.

CEZAEVİ ÖNÜNDE HATIRA I

Yasemin Kaymaklı, daha sonra kendisini bekleyen grupla ve ailesi ile birlikte cezaevi önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra buradan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cezaevi önünden görüntü

-Cezaevi kapısı önünde bekleyen kadınlardan görüntü

-Kadınların slogan atması

-Kaymaklı'nın çıkışından görüntü

-Kaymaklı'nın açıklamalarından detaylar

-Kaymaklı'nın avukatının açıklamaları(gözlüklü olan)

-Yasemin Kaymaklı'ya destek verenlerden röportaj

-Cezaevi önünde hatıra fotoğrafı çekilmelerinden görüntü

-Kaymaklı'nın araca binerek ailesiyle birlikte cezaevi önünden ayrılmas

-Genel görüntüler

04.07.2017 - 21.26 - Haber Kodu : 170704222

====================================

7- GENÇ KIZ 11 GÜN SONRA EVLENECEĞİ NİŞANLISINI ÖLDÜRDÜ

Haber: Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Esenyurt'ta yakında evleneceği nişanlısı Ayberk Kahveci'yi aralarında çıkan kavga sonucu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Ayşenur Y. tutuklandı. Ağır yaraladığı nişanlısını hastaneye kendisi götüren şüphelinin ifadesinde, "Bıçağı koluna doğru salladım sadece korkutmak istemiştim" dediği öğrenildi.

Esenyurt'ta dün meydana gelen olayda, yaklaşık 1,5 yıldır nişanlı olan Ayşenur Y. ile Ayberk Kahveci bir evde biraraya geldi.  Ancak ikili arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Polis soruşturmasına göre kavga sırasında mutfak bıçağı ile yaralanan Ayberk Kahveci, kendisini yaralayan nişanlısı tarafından hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Ayberk Kahveci kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın faili olduğu iddasıyla Ayşenur Y.'yi gözaltına aldı. Poliste verdiği ifadesinde aralarında çıkan kavga sonucu nişanlısı tarafından darp edildiğini söyleyen şüpheli, kendisini korumak için mutfaktan aldığı bıçağı koluna doğru rastgele salladığını anlattı. Ayşenur Y. pişman olduğunu söylerken çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ayşenur Y. ile Kahveci'nin 15 Temmuz 2017 tarihinde de düğünlerinin olacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ayşenir Y. ile Ayberk Kahveci'nin fotoğrafları

04.07.2017 - 21.28 - Haber Kodu : 170704220

===============================

8- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI'NIN YÜZDE 90'I TAMAMLANDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın yüzde 90'ı tamamlandı. Çalışmaların aralıksız devam ettiği anıt inşaatını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ziyaret etti

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışına bir anıt yapılıyor. Eşkenar beşgen mimariye sahip Şehitler Anıtı'nda çalışmalar aralıksız devam ederken, yetkililerden alınan bilgiye göre inşaatın yüzde 90'ı tamamlandı. Çalışmaların aralıksız sürdüğü anıtı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ziyaret etti. Çalışmaları yerinde incelen ve yetkililerden bilgi alan Kaya burada yaklaşık yarım saat kaldı.

Şehitler Anıtı'nın darbe girişiminin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Çalışmalardan görüntü

-Anıttan yakın ve uzak detaylar

-Erol Kaya'nın alana gelmesi

-Kaya'nın anıinşaatını incelemesi ve yetkililerden bilgi alması

04.07.2017 - 18.38 - Haber Kodu : 170704195

===============================

9- BEŞİKTAŞ'IN YENİ STOPERİ PEPE GELDİ

Haber-Kamera: ALİ DANAŞ-Hüseyin ASLIYÜCE/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ın yeni stoperi Pepe sabaha karşı Türkiye'ye geldi.2 gün süren görüşmelerde sonra dün gece resmi imzayı atan Portekizli yıldız gece 12: 00'de Lizbon'dan yola çıktı.Transfer komitesi başkan Umut Güner, yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu menajerler Ahmet Bulut ve Jorge Mendes ile beraber 4.5 saatlik bir yolculuğun ardından sabaha karşı Atatürk Havaalanı'na inen Pepe burada Beşiktaşlı taraftarlarca karşılandı.Siyah Beyazı taraftarların büyük ilgi gösterdiği Pepe zaman zaman ezilme tehlikesi yaşadı.

Havaalanından dinleneceği otele giden Pepe öğleden önce sağlık kontrolünden geçecek.Portekizli stoper için saat 14: 00'de Vodafone Arena'da başkan Fikret Orman'ın da katılacağı imza töreni düzenlenecek.

Görüntü dökümü:

-------------

-Pepe pasaporttan geçiş görüntüsü

-Pepe yürüyüş görüntüsü

-Pepe ve taraftarlardan görüntü

-Pepe araca biniş görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

05.07.2017 - 05.40 Haber Kodu : 170705013

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement