Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)ESKİ REKTÖR KURTCEPHE KELEPÇELİ OLARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 26 Mayıs'ta sabaha karşı gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü İsrafil Kurtcephe, adliyeye sevk edildi.

07.06.2017 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ESKİ REKTÖR KURTCEPHE KELEPÇELİ OLARAK ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 26 Mayıs'ta sabaha karşı gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü İsrafil Kurtcephe, adliyeye sevk edildi.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki FETÖ/PDY yapılanmasıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 12 gündür emniyette sorgulanan eski rektör İsrafil Kurtcephe, işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adiyeye getirildi. Elleri kelepçeli adliyeye getirilen İsrafil Kurtcephe, uzamış sakallarıyla dikkati çekti. Kurtcephe, koluna giren iki polis eşliğinde adliyeye girdi.

İsrafil Kurtcephe, Ağustos 2008 ile Kasım 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Asker kökenli bir tarihçi olan Kurtcephe, hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle Kasım 2015 tarihinde, görev süresinin bitimine 6 ay kala Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından görevden alınıp memuriyetten uzaklaştırıldı.

Görüntü Dökümü

------------

Adliye binasından detay

Eski rektörün eli kelepçeli adliyeye girişi

Rektörden detay

46.7 MB/// 00.45

HABER: Mustafa KOZAK- KAMERA: Tolga YILDIRIM/ ANTALYA,

================================================

2)KAMYONCU İLE MOTOSİKLETLİNİN AĞIZ DALAŞMASI KAMERADA

YALOVA'da motosiklet sürücüsü ile aniden önüne çıkarak kontrolsüz dönüş yapan kamyon sürücüsüyle 4 dakika boyunca tartıştı. Sosyal medyaya yüklenen görüntüler paylaşma rekoru kırdı. Yalova'da 77 EK 652 plakalı motosiklet sürücüsü 146 kilometre hızla giderken aniden önüne çıkan ve ana yolda kontrolsüz dönüş yapan 41 UJ 807 plakalı kamyon sürücüsü ile 4 dakika boyunca tartıştı. Dönüş yapan kamyon sürücüsüne kızan motosikletli, hızını yavaşlattıktan sonra tali yoldan gelen kamyonu durdurdu. Sürücü ile tartışmasını kaskındaki kamera ile kaydeden motosikletli görüntüyü sosyal paylaşım sitesindeki "Motosikletli kuryeler sayfasıönda paylaştı. Görüntülerde, motosiklet sürücüsünün kamyon şoförüne "Bilerek mi yaptın dayı bunu?" diye sorunca kamyonet sürücü "Seni gördüm, mesafeyi ayarladım" diye cevap verince başlayan tartışma yer alıyor. Bir birlerini tehdit eden sürücülerden kamyon şöforü aracından çekici alıp motosikletlinin üzerine yürüyor. Kamyon sürücüsü, "Oğlum git ya. Ne çattık ya. Git başımdan elimden kaza çıkacakö sözleriyle görüntüler sona eriyor.

Görüntü Dökümü

------------

-Motosiklet ve kamyoncunun tartışması

YALOVA,

=================================================

3)SANAYİ SİTESİNDEKİ AKARYAKIT TANKERİ PATLADI: 2 YARALI

MARDİN'de bir akaryakıt tankerinin patlaması sonucu 2 kişi yaralandı, 3 iş yeri ve 2 araç ise tamamen yandı. Patlama sonunda itfaiye ve ambulansı olay yerine geç geldiğini ileri süren vatandaşlar, gelen itfaiyenin su borusunun delik olmasına da tepki gösterdi.Artuklu İlçesi'ne bağlı Kabala Mahallesi'nde bulunan oto sanayi sitesinde iş yerlerinin önünde bulunan 47 DB 031 plakalı akaryakıt tankerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi ve daha sonra meydana gelen yangından dolayı işyerlerinde çalışan Murtaza Sağcan ve Abdurrahman Dayan yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yaralılar Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yangına kendi imkanları ile bidon ve ibriklerle müdahale eden çok sayıda vatandaş da yangından yükselen dumandan zehirlendi. Zehirlenen vatandaşlara, yine başka vatandaşlar yardım ederek zehirlenmeye karşı süt içirdi. Patlama sonucunda 3 iş yeri ve 2 araç yanarken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın ve patlamanın nedeni araştırılıyor.

Sanayi sitesi esnafı, yangını söndürmeye gelen itfaiye aracının su borusunun yırtık olması ve buradan suların dökülmesine tepki göstererek, yangın söndürme konusunda aracın yetersiz kaldığını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

------------

Sanayi Sitesinde yanan araç ve işyerleri,

Kendi imkanları su bidonu ile yangına müdahale eden vatandaşlar,

Yanan araç sahibinin açıklaması,

Zehirlenen vatandaşlara süt ikramı,

Ambulans ve itfaiye araçlarından görüntü,

İtfaiye aracının yırtık borusundan su akarken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===========================================

4)İLGİSİZLİKTEN YAKINAN ŞEHİT BABASINA ZİYARET

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde, oğlu 26 yıl önce şehit olan Duran Yılmaz'ın ilgisizlikten yakınmasının ardından Kaymakam Haluk Şimşek ve beraberindeki heyet babayı evinde ziyaret etti. Kaymakam Şimşek ve beraberindekiler babanın sorunlarını çözeceklerini söyledi. Siirt Tünekpınarı'nda 1991 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Salim Yılmaz'ın Serik'e bağlı Yumaklar Mahallesi'nde oturan babası Duran Yılmaz'ın ilgisizlikten yakındığı açıklamalarının ardından bugün Kaymakam Haluk Şimşek ve beraberindeki heyet babayı evinde ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, ASAT Serik Müdürü Erol Kol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü şehit ve gazi yakınları biriminden görevliler, Mahalle Muhtarı Kenan Özkan ve Yunuslar Mahallesi eski Muhtarı Fikri Şimşek'ten oluşan heyet, Duran Yılmaz ile görüşüp sohbet ederken sorunlarını dinledi. Kaymakam Şimşek ve beraberindeki heyet şehidin kabrini de ziyaret edip, dua etti.

Kaymakam Şimşek, "Amcamızın evine ilk defa geldim, kendisini ilk defa gördüm. Taleplerini, sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz. Onun mutlu olması bizim için çok önemli. Amcamızı tekrar eski mutlu haline getirmek için, şehit acısını azaltabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Bu acı hepimizin acısı, şehitler hepimizin şehidi, bütün milletimizin şehidi" dedi. Şehit babası Duran Yılmaz'a cep telefonu numarasını veren, onun numarasını da alan Kaymakam Şimşek, kendisine her zaman ulaşabileceğini de söyledi.

Büyükşehir Koordinatörü Ramazan Etli, şehidin kabrinin bulunduğu mezarlığın çevre düzenlemesinin yapılacağını belirtirken, baba Duran Yılmaz'ın evine içme suyu hattı bağlanacağını da kaydetti.

Şehit babası Duran Yılmaz da "Yaşım biraz gençleşti. Bunları görünce mutlu oldum. Daha önceden Serik'teki jandarma karakol komutanları, askerler geliyordu ziyaretime. Uzun bir aradan sonra kaymakam ve diğerleri geldiği için mutluyum. Başka bir şey istediğim yok" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaymakam Haluk Şimşek ve beraberindekilerin eve gelişi

Kaymakamın şehit babası ile sohbeti

Şehit mezarına ziyaret ve dua edilmesi

Detay görüntüler

RÖP 1: Haluk Şimşek (Kaymakam)

RÖP 2: Duran Yılmaz (şehit babası)

145 MB/// 04.30ö

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

===================================================

5)GAZİANTEP'TE 'NARKO SOKAK HUZUR' UYGULAMASI

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü tarafından 104 polisin katılımıyla 'Narko Sokak Huzur Uygulaması' düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü tarafından Akdere Mahallesi'nde; Narkotik, Özel Harekat ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin katılımıyla 'Narko Sokak Huzur Uygulaması' yapıldı. Zırhlı araçlarla mahalleye gelen ekipler, şüpheli gördükleri kişilerin üzerini arayıp, kimliklerini kontrol etti.

2 saat boyunca devam eden uygulamada, eğitimli polis köpeği 'Badi' ise şüpheli otomobilleri aradı.

Görüntü Dökümü

------------

Polis araçları

Polis ekiplerinin önlem alması

Vatandaşların üst araması

GBT sorgusu yapılması

Narkotik köpeği Bady'nın araçları araması

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 96 MB

================================================

6)ÇOCUKLARI BİLGİSAYAR BAĞIMLILIĞINDAN KURTARMAK İÇİN 'GELENEKSEL OYUNLAR' PROJESİ

BOLU'da, çocukları cep telefonu, bilgisayar ve televizyon bağımlılığından kurtarmak için başlatılan 'Eski oyunları öğretiyoruz' projesi kapsamında Kent Meydanı'nda bir araya gelen 240 çocuk ip atlama, mendil kapma gibi oyunlar oynadı.

Bolu Belediyesi ile Canip Baysal İlkokulu işbirliğinde gerçekleştirilen projede, yıllar önce çocukların sokaklarda oynadığı ve şu an birçok çocuğun bilmediği oyunlar kitapta derlendi. Kitap, okullarda öğrencilere dağıtıldı. Projenin ikinci ayağında Kent Meydanı'nda 'Geleneksel Çocuk Oyunları Şöleni' düzenlendi. 240 öğrenci, gruplar halinde unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynayarak eğlendi. İp atlama, mendil kapma, yakan top gibi oyunlarda renkli görüntüler oluştu. Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, çocukları cep telefonu, bilgisayar ve televizyon bağımlılığından kurtarmak için çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Çocuklar için eski oyunları gün yüzüne çıkartan bir kitap bastırdık. Canip Baysal İlkokulu ile ortak yaptığımız bir proje. Öğretmenler bu oyunları çocuklara öğretsinler diye okullardaki sınıflara birer tane dağıttık. Bugün de bu oyunları halka sergiliyoruz. Tüm bunları yaparken kendi mutlu çocukluk dönemlerimize gittik. Bilgisayar başında oturmadan bahçede, sokakta arkadaşlarımızla oynadığımız zamanlara gittik. Kendi yaşadıklarımızı bizden sonraki nesillere aktarmak amacıyla böyle bir proje geliştirdik. Bu proje yaygınlaştığında çocuklar umarım bilgisayar bağımlısı olmaktan kurtulurlar. Daha sosyal, hem ruh sağlıkları hem beden sağlıkları daha iyi gelişir diye düşünüyorum."

Görüntü Dökümü

------------

-Meydandaki öğrenciler

-Oyunlar oynayan çocuklar

-Emine Davarcıoğlu röp

SÜRE: (04.00 DK) BOYUT : (440 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===============================================

7)MS HASTASI MAKBULE HEMŞİRE YARDIM BEKLİYOR

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, yaşayan 39 yaşındaki MS hastası hemşire Makbule Bahar, hastalığı yüzünden çalışamadığını ve kirasını ödeyemediği için kızıyla birlikte sokağa atılacağını söyledi. Osmangazi Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Makbule Bahar, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, hemşirelik yaptığı dönemde MS hastalığına yakalandı. Hastalığı yüzünden 13 sene severek çalıştığı mesleğini bırakmak zorunda kalan Bahar, gününü doldurmadığı için emeklilik hakkı da kazanamadı. Hastalığa yakalandığı 2007 yılından sonra hasta bıkıcılığı yaparak geçinmeye çalışan Bahar, hipertansiyon, şeker, astım ve vertigo hastası oldu. Kızını dünyaya getirdikten sonra geçimsizlik nedeniyle eşinden de ayrılan Bahar, 12 yaşındaki kızı S.M., ile yaşamaya başladı. Hastalığı yüzünden çalışamayan ve kemiklerinin günden güne eridiğini belirten MS hastası Bahar, "Hastalığım yüzünden kortizon kullanıyorum ve kemiklerim çürüyor. Sağ kalçam ve dizimden ameliyat olmam gerekiyor. Ne ameliyat parasını verecek, ne de tedavi olacak durumum var. Sağlık sorunlarım nedeniyle yürümekte güçlük çektiğim için çalışamıyorum. Ev kirasını ödeyemediğim içinde evden çıkartacaklar. Çadır kurmayı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Biraz iş yapmaya kalksam, ellerim ayaklarım titriyor. Benim 12 yaşında kızım var ona bakmakla yükümlüyüm. Onu yurtlara da vermek istemiyorum. Duyarlı vatandaşların yardımını bekliyorumö dedi.

"ÇOCUĞUMU KİMSEYE VERMEM"

Geçimini babasının ölümünden sonra bağlanan maaşla sağlamaya çalıştığı söyleyen Bahar, "Çalışırken 1060 günüm vardı. Malulen emekli olabilmek için gerekli günü dolduramadım. Eksik günüm var. Babamın ölümü üzerine bağlanan 750 liralık maaşla geçinmeye çalışıyorum. Ancak emekli olabilmek için başvurunca o aylığı da kestiler. Duyarlı vatandaşlardan ve devletten yardım bekliyorum. Çocuğumu yetiştirme yurduna veremem. Canımı veririm, yetiştirme yurduna vermem. Allah kimseye dermansız dert vermesin. Ameliyat olsam da çalışma imkanım yok. Sadece ağrılarım biraz daha hafifleyecek. Günden güne eriyorum. Lütfen yardım edinö diye konuştu. Bahar, ayrıca Bayraklı Kaymaklığı'nın kendisine tek seferlik 500 lira yardım yapıldığı ama bunun geçinmek için yeterli olmadığını belirtti.

Baharın ilköğretim 8'inci sınıfta okuyan kızı S.M. ise "Annemin bir an önce ameliyat olup acısının biraz hafiflemesini istiyorum. Her çocuk annesini yanında ister. Benim babam yok ama annem var. O hem annem hem de babam. Bize destek olsunlar. Annem o ilaçları benim için alıyor. Benim yanımda olabilmek, bana bakabilmek için tedavi istiyor. 3-4 sene önce bu durumda değildik. Kimse bu durumda olmayı istemez. Bir haftaya evden çıkmamız gerekiyor. Kirayı ödeyemediğimiz için evden çıkmamız lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

Makbule Bahar ile röportaj

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

========================================================

8)İZMİT'TE ÖĞRENCİLERE 10 BİN BASKETBOL TOPU DAĞITILDI

İZMİT Belediyesi tarafından "Haydi Basketbola" projesi kapsamında 4'üncü sınıf öğrencilerine 10 bin basketbol topu dağıtıldı. Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu gençleri basketbola teşvik etmek istediklerini, İzmit'teki projenin örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.

İzmit Belediyesi'nin "Haydi Basketbola" projesi kapsamında öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla 4. sınıf öğrencilerine 10 bin basketbol topu dağıtıldı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan törene Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, eski hakem Mustafa Çulcu, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören Karizma Show adlı basketbol takımının gösterileri ile başlarken, gösteri heyecanla izlenildi. Hidayet Türkoğlu, Nevzat Doğan ve kent protokolünden oluşan takımla öğrencilerden oluşan takım basketbol oynadı. Daha sonra öğrencilere basketbol topları verildi.

Hidayet Türkoğlu gençleri spora teşvik etmeyi hedeflediklerini belirterek, "İzmit Belediye Başkanıma teşekkür etmek isteriz. Gençlerimizi spora ve basketbola teşvik etmesi bizi mutlu ediyor. Geçen yıl 5 bin basketbol topu dağıtıldı. Bu yılda 10 bin basketbol topu dağıtılacak. Çocukların yüzünde bu mutluluğu görmek bizi sevindiriyor. Örnek teşkil etmesi gereken bir proje. Amaç gençleri spora teşvik etmek ve biz basketbol severler olarak onları basketbola yöneltmek istiyoruz. Burada yapılan proje inşallah ülkemiz geneline yayılır" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Geçen yıl da basketbol topu dağıtmıştık ve Türkiye'de bir ilkti. Bu yıl 10 bin basketbol topunu öğrencilere karne hediyesi olarak buluşturuyoruz. Yaptığımız tüm parklara basketbol potası koyuyoruz. Basketbolun bir spor dalı olarak her yaşta insanın yapabileceği hale getirmek ve sporu yaygınlaştırıp buradan yeni Hido'lar yetiştirmek istiyoruz. Bütün belediye ve kurum kuruluşları gibi bu tür faaliyetlerle basketbolu yaygınlaştırmasını diliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

-Hidayet Türkoğlu ve İzmit Belediye Başkanı ile röp

-Çocuklara top dağıtımı

-Hidayet Türkoğlu ve protokolden oluşan takımın öğrencilerle maç yapması

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera: Orhan UZUN-  İZMİT(Kocaeli),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement