Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Tunceli'de 2'si üst düzeyde 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi (3)ETKİSİZ HALE GETİRİLEN PKK'LI SAYISI 14'E ÇIKTITunceli merkeze bağlı Bali Deresi mevkiinde 7 Kasım tarihinde başlayan ve halen devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 14'e çıktı.

09.11.2016 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de 2'si üst düzeyde 7 PKK'lı etkisiz hale getirildi (3)

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN PKK'LI SAYISI 14'E ÇIKTI

Tunceli merkeze bağlı Bali Deresi mevkiinde 7 Kasım tarihinde başlayan ve halen devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 14'e çıktı.

Konu ile ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "07 Kasım 2016 günü Tunceli Merkez Bali Deresi Mevkiinde icra edilen hava destekli operasyon sonrasında 08-09 Kasım 2016 günü bölgede başlatılan ve devam eden arama/tarama faaliyetleri esnasında toplamda (14) BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca teröristlere ait, 1 adet Zagros Keskin nişancı tüfeği, 25 adet zagros mühimmatı, 1 adet RPG-7 Roketatar, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet BKC makineli tüfek, 15 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet anti tank mayını, 1 adet tabanca, 2 kilogram C-4 patlayıcı, 7 adet RPG-7 anti tank mühimmatı, 2 adet RPG-7 anti personel mühimmatı ve çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Bölgede arama/tarama faaliyetleri ve operasyon devam etmektedir" denildi.

TUNCELİ,

=====================================================

Polise ateş açıp bomba atan 2 kişi vurularak yakalandı

Van'ın Edremit İlçesi'nde yola barikat kurup müdahaleye gelen polise silahla ateş açıp bomba atan PKK sempatizanı gruptan 2 kişi, vurularak yakalandı. Merkez Edremit İlçesi Şabaniye Mezarlığı yakınında bugün saat 20.00 sıralarında bir grup PKK sempatizanı, barikat kurup yolu trafiğe kapatınca bölgeye zırhlı araçlar ile çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yoldaki barikatı kaldırmaya çalışan polis ekiplerine gruptan önce silahla ateş açıldı, ardından da el yapımı patlayıcı atıldı. Bunun üzerine polis, ateş açıp patlayıcı atan 2 kişiyi silahla vurdu. 2 yaralı, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılırken, bölgedeki operasyonların sürdüğü belirtildi.

VAN,

=============================================

PKK korucu minibüsünü taradı: 3 şehit, 1 sivil hayatını kaybetti (2)

BABA-OĞUL ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Van'ın Başkale İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin korucuları taşıyan minibüse uzun namlulu silahlarla ateş açıp, 3 korucu ve bir sivili şehit ettiği saldırı sırasında, minibüsleriyle ilçeden köylerine dönen Yusuf Aydın ile oğlu 6 yaşındaki Metin de ölümden döndü. Saldırı sırasında minibüse isabet eden kurşunlardan biri, aracı kullanan Yusuf Aydın'ın yanağanı isabet etti. Kanlar içerisinde kalan Aydın, aracın yönünü çevirip Başkale'ye doğru hareket etti.

DEHŞETE TANIK OLAN OĞLUNA OYUN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yaralı Aydın, minibüsü kullanırken, oğlu Metin'i de yaşananların bir oyun olduğunu söyleyerek, teselli etmeye çalıştı. Yaralı olarak Başkale Devlet Hastanesi'ne gelmeyi başaran Aydın tedaviye alındı, yaşadıklarını tek tek anlattı.

KÜÇÜK METİN ŞOKE OLDU

Şans eseri ölümden dönen Metin Aydın ise uzun süre yaşadığı şoku üzerinden atamadı. Hastane görevlilerinin su verdiği küçük Metin, korku dolu gözlerle, yaşananları anlattı.

VAN;

=============================================

Konfeksiyondaki hırsızlık kamerada

Adıyaman'da, konfeksiyon mağazalarından hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kadından 2'si tutuklandı. Şüphelilerin, bir mağazadan çocuk elbisesi çaldığı görüntüler, güvenlik kamerasına yansıdı.

Kentteki bazı konfeksiyon mağazalarındaki hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, işyerlerindeki güvenlik kamerası kayıtlarından şüpheli 4 kadının kimliklerini belirleyerek takibe aldı. Hırsızlıktan çok sayıda kaydı bulunan şüphellier, Deniz Aslan, Aysel Budak, E.Ç. ve F.B., dün Eskisaray Mahallesi'nde bulunan bir konfeksiyon mağazasına müşteri gibi girip, çocuk reyonundaki giysileri kıyafetlerinin arasına gizleyerek çaldı. Mağazanın güvenlik kameralarına yansıyan olayın ardından polisler, şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

Gölbaşı İlçesi'nden Adıyaman'a gelip benzer şekilde çok sayıda mağazada hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kadın, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan kadınlardan Deniz Aslan ve Aysel Budak tutuklanırken, E.Ç. ve F.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şüpheliler

İşyeri sahibini oyalamaları

Çocuk kıyafetlerini alarak çantaya koyması

Kadınların reyonlarda gezmesi

Elbiselere bakmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

=============================================

Kilis'te 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası

KİLİS'te, 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası kapsamında Türk ve Suriyelilerden oluşan takımlar futbol maçı yaptı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) tarafından başlatılan 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvası kapsamında Kilis'te de futbol turnuvası düzenlendi. Suriyeliler ve Türklerden oluşan takımlar 7 Aralık Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi Spor Aktiviteleri Koordinatörü Serkan Demir, turnuvayla Suriyeli ve Türk gençleri kaynaştırıp, birbirlerine yaklaştırdığını belirterek, şöyle dedi:

"Turnuvanın çeyrek finali Aralık ayının 7'sinde Antalya'daki bir otelde yapılacak. Ardından yarı finale kalan 4 takımımızı Bursa'ya götüreceğiz. Orada oynanacak yarı final maçlarından sonra aralık ayının sonunda Ankara'da final organizasyonu yapacağız. Projeyle Suriyeli ve Türk vatandaşlarımızı kaynaştırmayı hedefledik. Gördük ki spor her alanda olduğu gibi insanları birbirine yaklaştırdı ve kaynaştırdı."

Türk ve Suriyeli futbolcular ise kendilerini böyle bir imkan sunan yetkililere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

7 Aralık Stadı

Takımlar

Serkan Demir'in konuşması

Türk oyuncu ile röp.

Karşılaşmadan detay

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS-DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement